Medicamentele pentru tratamentul pacienţilor COVID, oferite de Franţa, au ajuns în România. Arafat: „Pentru noi este un ajutor extraordinar”

  • Medicamentele şi echipamentele pentru tratamentul pacienţilor COVID oferite de Franţa au ajuns în România.
  • Recepţia ajutorului a fost făcută de ambasadorul Franţei în România, Excelenţa Sa doamna Laurence Auer şi secretarul de stat, şef al DSU, Raed Arafat.
5768 afișări
Imaginea articolului Medicamentele pentru tratamentul pacienţilor COVID, oferite de Franţa, au ajuns în România. Arafat: „Pentru noi este un ajutor extraordinar”

Medicamentele pentru tratamentul pacienţilor COVID, oferite de Franţa, au ajuns în România

Ambasadorul Franţei în România a participat, duminică, la evenimentul de la Centrul Naţional de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei – Ciolpani.

Sunt medicamente pentru reanimare, mecanismul european de protecţie civilă merge foarte bine”, a declarat Laurence Auer, Ambasadorul Republicii franceze în România

Şeful DSU, Raed Arafat, a vorbit despre mecanismul european de solidaritate.

„Pentru noi este un ajutor extraordinar, arată solidaritatatea europeană în momentele dificile... Dozele sunt pentru pacienţii sedaţi de la Terapie Intensivă, sunt medicamente de mare importanţă, vor ajunge pentru un timp suficient”, a explicat Raed Arafat.

Şeful DSU a mai dezvăluit ce se va întâmpla cu medicamentele aduse din Franţa.

„Vor ajunge la Unifarm, la zona refrigerată. Ministerul Sănătăţii va face planul de distribuire şi Unifarm le va distribui. Ministerul va decide unde se duc medicamentele”, a mai spus Arafat.

Raed Arafat a mai anunţat că, în prezent, autorităţile române vorbesc cu Polonia şi Ungaria pentru noi transferuri de pacienţi COVID. De asemenea, România a primit oferte de ajutor şi din alte ţări, a precizat Arafat.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici