Medicii de la Spitalul Floreasca evaluează starea femeii rănite în accidentul de la Iaşi

Femeia rănită în accidentul de la Iaşi a fost internată, marţi, în secţia ATI a Spitalului Floreasca din Capitală, cu politraumatism, fractură de bazin şi de umăr, fiind supusă unor investigaţii medicale amănunţite pentru stabilirea conduitei terapeutice, a declarat medicul Bogdan Opriţa.

102 afișări
Imaginea articolului Medicii de la Spitalul Floreasca evaluează starea femeii rănite în accidentul de la Iaşi

Medicii de la Spitalul Floreasca evaluează starea femeii rănite în accidentul de la Iaşi (Imagine: Mediafax Foto)

Purtătorul de cuvânt al Spitalului de Urgenţă Floreasca, medicul Bogdan Opriţa, a declarat pentru MEDIAFAX că femeia, care a fost transferată de la Spitalul "Sfântul Spiridon" din Iaşi este în investigaţii în Secţia de Terapie Intensivă.

"Femeia are un politraumatism, cu fractură de bazin, de umăr, traumatism craniocerebral, în prezent fiind supusă unui examen medical amănunţit. Nu putem spune dacă va fi operată imediat sau care va fi conduita terapeutică. Vom vedea după ce vor fi fost încheiate toate investigaţiile", a spus Bogdan Opriţa.

Femeia, care este asistentă medicală, se afla în autoturismul Dacia care în urma impactului s-a rupt, iar o parte a rămas prinsă sub tramvai. La volanul maşinii se afla un bărbat, angajat al Penitenciarului Iaşi, care şi-a pierdut viaţa în urma accidentului.

În prezent, la Spitalul "Sfântul Spiridon" din Iaşi mai sunt internate alte trei persoane rănite în accidentul de luni, în timp ce la Spitalul de Neurochirurgie se află un bărbat care a suferit un traumatism cranio-cerebral.

Luni seară, la Spitalul "Sfântul Spiridon" au mai ajuns încă două persoane implicate în accident şi care acuzau diverse dureri, însă nu a fost necesară internarea acestora, potrivit medicului Diana Cimpoeşu, coordonatorul UPU-SMURD Iaşi.

Accidentul s-a petrecut luni după-amiază, în jurul orei 14.00, în zona "Fundaţie", o zonă intens circulată din municipiul Iaşi, după ce mijlocul de transport a intrat într-o coloană de maşini care erau oprite, pe linia de tramvai, la semafor.

Astfel, tramvaiul, care era plin cu pasageri şi care cobora Copoul, a intrat în două maşini care aşteptau la semafor şi a acroşat alte trei autoturisme aflate pe banda de lângă trotuar, după care s-a oprit într-un autobuz care staţiona şi el la semafor.

În urma accidentului, o persoană a murit, rămânând prinsă într-o maşină, sub tramvai.

Pe numele vatmanului Cristi Diaconu, în vârstă de 35 de ani, a fost întocmit dosar penal pentru ucidere din culpă, iar anchetatorii iau în calcul două ipoteze în acest caz - o eroare umană sau o defecţiune la sistemul de frânare al tramvaiului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici