Medicii români aleargă după şpăgile de la stat şi banii de la privat, făcând slalom printre cabinete - VIDEO

Graba şi superficialitatea cu care sunt trataţi pacienţii, boli ale sistemului sanitar de stat, ameninţă şi clinicile private, unde acordă consultaţii aceiaşi medici.

556 afișări
Imaginea articolului Medicii români aleargă după şpăgile de la stat şi banii de la privat, făcând slalom printre cabinete - VIDEO

Medicii români aleargă după şpăgile de la stat şi banii de la privat, făcând slalom printre cabinete (Imagine: Mediafax foto)

Cei care nu sunt dispuşi să renunţe la slujba sigură de la stat şi la şpăgile primite aleargă între cabinete, sperând că vor împuşca doi iepuri deodată. De suferit, suferă însă bolnavii, care nici nu apucă să-şi spună suferinţele, că se şi trezesc pe hol, cu nota de plată în braţe.

Ca să evite aceste situaţii stânjenitoare, unele unităţi particulare au început să le ceară specialiştilor să lucreze într-un singur loc.

Florin Ortan, directorul unei clinici, susţine că "Nu poţi să-i oferi niciodată cât câştigă la stat. Niciodată, niciodată, niciodată, niciodată nu o să ai aceiaşi bani. Vin ca să nu mai trebuiască să-şi ascundă maşina în spatele spitalului, vin ca să aibă totul pe raft, vin ca să meargă până la capăt pentru pacientul lui".

Citeşte mai multe despre cum aleargă medicii români între cabinetele de stat şi cele private pe www.stirileprotv.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici