Video Medicul Adrian Marinescu: ”Remdesivir este medicamentul momentului şi are cea mai mare eficacitate” / Reacţia ministrului Sănătăţii

  • Remdesivir urmează să fie folosit pe scară largă şi în România
  • La spitalul unde lucrează, mortalitatea este sub 3%, spune medicul Adrian Marinescu
  • La Institutul Matei Balş mai mult de jumătate din pacienţii trataţi s-au vindecat
2922 afișări

Medicul Adrian Marinescu de la Istitutul Matei Balş Acesta a vorbit, în cadrul emisunii Marius Tucă Show, despre ultimele informaţii privind evoluţia noului virus. Situaţia este echilibrată la spitalul unde sunt tratate cazurile severe.  

”Din peste 400 de pacienţi confirmati, 232 au fost declaraţi vindecaţi. Acestea sunt datele pe care le avem până în sărbători iar numărul a mai crescut. Avem o mortalitate sub 3%, mai mica decât media europeană şi cea din România. Asta demonstrează că terapia intensivă la noi are o experienţă foarte mare şi nu vorbim doar de Covid-19”, a declarat Adrian Marinescu, medic "Institutul Matei Balş”

Medicul a vorbit şi despre cel mai nou tratament folosit în combaterea coronavirusului. 

”Remdesivir a fost folosit pentru un număr mic de cazuri, dar urmează să îl folosim pe scară largă pentru că şi-a dovedit eficienţa. Dă rezultate bune, dar este greu să spunem 100%. Nu avem date de la foarte mulţi pacienţi. Dar cum s-a văzut şi în studii făcute în Europa, dar şi în alte state, acesta este medicametul momentului”, a mai precizat Adrian Marinescu.

Nelu Tătaru, ministrul Sănătăţii, declara pe 21 aprilie: ”Încă nu suntem aproape. Acest vaccin impune o stabilizare a virusului. Trebuie să aibă o perioadă de studiu, de testare pe persoane sănătoase, după această perioadă să-l putem procura şi să-l putem utiliza în întreaga masă. Am văzut şi noi studiul din SUA. Sunt 125 de cazuri şi doar două decese. Urmărim să fie acreditat în Statele Unite, apoi să intre în comunitatea europeană şi îl putem prelua şi noi. Este un răspuns pozitiv (n.r. la Remdesivir) şi un răspuns care promite ca şi tratament electiv pentru coronavirus. Suntem într-o relaţie în care avem o discuţie cu cei care fac acest studiu. În măsura în care receptul este omologat, îl putem aduce în Comunitatea Europeană, va fi omologat şi la noi, şi apoi şi în România”

Remdesivir antiviral a fost dezvoltat iniţial pentru infecţia cu virusul Ebola şi nu este folosit oficial în protocoalele medicale. Studiile arată însă că pacienţii bolnavi de covid-19,  trataţi cu acest medicament, s-au recuperat mai repede.

 


 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici