Mehedinţi: O barjă încărcată cu minereu de fier s-a răsturnat în Dunăre

O barjă sub pavilion Bulgaria, încărcată cu aproape o mie de tone de minereu de fier, s-a răsturnat, duminică dimineaţă, în Dunăre, în zona Golfului Dubova, fără a exista victime.

64 afișări
Imaginea articolului Mehedinţi: O barjă încărcată cu minereu de fier s-a răsturnat în Dunăre

Mehedinţi: O barjă încărcată cu minereu de fier s-a răsturnat în Dunăre (Imagine: Mediafax Foto)

Potrivit şefului Biroului pentru Siguranţa Navigaţiei din cadrul Căpitănei Portului Drobeta Turnu Severin, Marinică Genovu, barja s-a răsturnat în apropierea Golfului Dubova, la kilometrul fluvial 970, după ce s-a lovit de stânci.

"Cel mai probabil barja Stara Zagora s-a răsturnat în timpul manevrei de intrare în Cazane. Probabil că una dintre barje, cea din faţă, a lovit o stâncă şi s-a produs o spărtură, astfel că echipajul a decis să împingă barja în Golful Dubova, unde apa este mai mică, pentru a nu se scufunda", a declarat Marinică Genovu.

Mai multe echipaje din cadrul Căpităniei Portului Drobeta Turnu Severin au fost trimise la faţa locului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici