Membri ai Alianţei Civice a Romilor, scoşi de SPP din conferinţa la care e Băsescu

Cinci membri ai Alianţei Civice a Romilor au fost scoşi de către SPP din sala în care este lansat Raportul asupra Strategiei de îmbunătăţire a situaţiei romilor, după ce, la finalul discursului preşedintelui Băsescu, au protestat faţă de neimplicarea autorităţilor în protecţia acestei etnii.

32 afișări
Imaginea articolului Membri ai Alianţei Civice a Romilor, scoşi de SPP din conferinţa la care e Băsescu

Membri ai Alianţei Civice a Romilor, scoşi de SPP din conferinţa la care e Băsescu (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

Prezenţi la Palatul Parlamentului, la Conferinţa de lansare a Raportului asupra Strategiei Naţionale de îmbunătăţire a situaţiei romilor "Vocea comunităţilor", reprezentanţii Alianţei Civice a Romilor au ascultat în linişte discursul preşedintelui Traian Băsescu, aflat la eveniment, după care au început să protesteze faţă de neimplicarea autorităţilor în susţinerea romilor.

Ei au afişat fulare pe care scria "10 ani de strategii, canci rezultate" şi au acuzat Guvernul şi celelalte autorităţi că nu se implică suficient în protecţia romilor.

Reprezentanţii Alianţei Civice a Romilor au făcut referire atât la apelativul "ţigancă împuţită" folosit în urmăcu câţiva ani, într-o discuţie privată, de preşedintele Traian Băsescu, precum şi la declaraţia recentă a ministrului de Externe, Teodor Baconschi, conform căruia există "nişte probleme fiziologice, naturale, de infracţionalitate în sânul unora dintre comunităţile româneşti, în special în rândul comunităţilor cetăţenilor români de etnie romă".

Protestatarii au fost scoşi din sală de către ofiţerii Serviciului de Protecţie şi Pază, deşi şeful statului le-a spus că se pot exprima.

"Nu ne lăsaţi să ne exprimăm", au strigat protestatarii, iar preşedintele Băsescu le-a răspuns: "Exprimaţi-vă, fraţilor, cine nu vă lasă?", în timp ce aceştia erau însă scoşi din sală de către ofiţerii SPP.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici