Membri ai clanului Caran, Duduianu şi Rinu, trimişi în judecată pentru cămătărie, şantaj şi tâlhărie

Doisprezece membri ai clanurilor Caran, Duduianu şi Rinu au fost trimişi în judecată, vineri, de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti pentru cămătărie, spălare de bani, şantaj, tâlhărie şi deţinere fără drept a unei arme neletale supuse autorizării.

2418 afișări
Imaginea articolului Membri ai clanului Caran, Duduianu şi Rinu, trimişi în judecată pentru cămătărie, şantaj şi tâlhărie

Membri ai clanului Caran, Duduianu şi Rinu, trimişi în judecată pentru cămătărie, şantaj şi tâlhărie (Imagine: Shutterstock)

Procurorii Parchetului Capitalei i-au trimis în judecată pe Constantin Răducanu, zis "Costel al lui Caran", Gheorghe Stan, zis "Bulgaru", Nicolae Duduianu, zis "Caleea", Emil Răducanu, zis "Emil al lui Caran", Nicolae Constantin, zis "Aramis", şi Valentin Duduianu, zis "Beadim".

Alături de aceştia au fost trimişi în faţa instanţei şi Daniel Duduianu, zis "Edison", Marius Gheorghe, zis "Marius al lui Rinu", Aurel Răducanu, zis "Aurel al lui Caran", Traian Simion,zis "Udi", Sofian Văduva, zis "Denom", şi Elena Constantin, zisă "Vipera".

Dosarul va fi judecat de Tribunalul Bucureşti.

Potrivit rechizitoriului, în perioada 2012- 2013 inculpaţii au acordat împrumuturi băneşti, la care au perceput dobânzi, practicanţilor de jocuri de noroc din mai multe cazinouri situate în incinta hotelurilor de lux din Bucureşti.

"În cazul în care debitorii nu au restituit la termenul convenit suma împrumutată şi dobânda impusă sau nu au plătit-o în întregime, inculpaţii au exercitat presiuni asupra acestora pentru a-i determina să îşi achite datoriile. Dacă aceste presiuni nu au avut rezultatul urmărit, inculpaţii au apelat la ameninţări cu acte de violenţă sau chiar la acte de violenţă pentru a intra în posesia banilor care li se datorau", potrivit procurorilor.

Anchetatorii mai susţin că, în unele cazuri, pentru a-şi recupera banii împrumutaţi, inculpaţii şi-au urmărit victimele în locurile pe care acestea le frecventau.

"Actele de violenţă sau de ameninţare au fost săvârşite nu numai pentru recuperarea unor datorii, ci şi pentru obţinerea în mod injust a altor foloase, inculpaţii impunând persoanelor vătămate datorii fictive şi cerându-le, în modalitatea indicată anterior, să le remită lor sau unor terţe persoane diverse sume de bani sau alte avantaje", mai arată procurorii Parchetului Capitalei.

Unii dintre membrii celor trei clanuri ar fi câştigat sume importante de bani din cămătărie, care le-ar fi permis să îşi asigure un stil de viaţă luxos, aceştia circulând cu autoturisme scumpe şi investind sume importante în proprietăţi imobiliare.

"În unele situaţii a fost disimulată restituirea banilor daţi cu camătă prin încheierea pe numele altor persoane a unor contracte de vânzare-cumpărare privind imobile, în fapt bunul fiind transmis de către cel cămătărit în contul datoriilor acumulate faţă de inculpaţi", se arată în rechizitoriu.

Conform actului de sesizare al instanţei, unii dintre inculpaţi au deţinut fără drept arme la adresele de domiciliu.

În timpul urmăririi penale, procurorii au pus sechestru asigurator şi poprire pe mai multe bunuri imobile şi mobile aparţinând membrilor celor trei clanuri.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici