Mii de brăileni şi gălăţeni au rămas fără curent electric din cauza vântului puternic

Mii de oameni au rămas fără curent electric, miercuri seara, în judeţele Brăila şi Galaţi, din cauza vântului puternic care a distrus reţelele. Traficul rutier va fi închis pe drumurile naţionale în timpul nopţii, iar autorităţile din Brăila au anunţat că elevii nu vor merge, joi, la şcoală.

3542 afișări
Imaginea articolului Mii de brăileni şi gălăţeni au rămas fără curent electric din cauza vântului puternic

Mii de brăileni şi gălăţeni au rămas fără curent electric din cauza vântului puternic

În Galaţi cele mai mari probleme sunt în nordul judeţului, la ora transmiterii acestei ştiri fiind aproximativ 2000 de gălăţeni afectaţi de penele de curent.

În plus, în mai multe zone, vântul puternic a rupt copaci, iar pompierii au fost trimişi să degajeze drumurile.

„Sunt trei localităţi fără energie electrică: Barcea, Drăgăneşti şi Malul Alb, aproximativ 2.000 de consumatori sunt afectaţi. De asemenea, echipajele de pompieri au acţionat pentru degajarea a trei copaci căzuţi pe carosabil, în municipiul Galaţi, pe străzile Ana Ipătescu şi Crizantemelor, şi pe DN 25 în localitatea Fundeni”, au anunţat reprezentanţii ISU Galaţi.

În judeţul Brăila ninsoarea şi viscolul au lăsat opt localităţi în întuneric. Cinci mii de oameni aşteaptă intervenţia echipelor de la compania electrică.

„La ora 19.00 erau opt localităţi fără energie electrică. Este vorba despre Galbenu, Drogu, Pântecani, Zamfireşti, Jirlău, Tufeşti, Vişani şi Plăsoiu. În total sunt cinci mii de oameni. La faţa locului intervin opt echipe ale Electrica”, a explicat, pentru MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al ISU Brăila, Ştefan Stoian.

Ca măsură preventivă, drumurile naţionale şi judeţene vor fi închise, începând de miercuri seara, de la ora 22.00.

De asemenea, începând cu ora 21.00, Poliţia va instala filtre de informare şi de interdicţie a circulaţiei.

În plus, joi, cursurile la toate şcolile din judeţul Brăila vor fi suspendate.

Judeţul Brăila este sub cod roşu de vreme rea, iar judeţul Galaţi, sub cod portocaliu, până joi dimineaţa.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici