Mii de turişti petrec Paştele în staţiunile de pe Valea Prahovei

Mii de turişti petrec Paştele în staţiunile de pe Valea Prahovei, cu toate că vremea capricioasă le-a dat peste cap planurile şi nu pot schia, transmite corespondentul MEDIAFAX.

116 afișări
Imaginea articolului Mii de turişti petrec Paştele în staţiunile de pe Valea Prahovei

Mii de turişti petrec Paştele în staţiunile de pe Valea Prahovei

Vremea capricioasă a dat peste cap planurile turiştilor sosiţi de Paşte în staţiunile de pe Valea Prahovei. Anul acesta, spre deosebire de cei trecuţi, nu s-a schiat.

În prima zi de Paşte, în Sinaia, Buşteni sau Azuga a plouat, iar la altitudini de peste 2.000 de metri a nins.

Turiştii au fost nevoiţi să stea mai mult prin hoteluri, administratorii unităţilor de cazare pregătind însă fel de fel de activităţi, în special pentru copii.

”A fost o vreme capricioasă. A plouat întâi mărunt, iar apoi a plouat serios. Turiştii s-au plimbat un pic, cât le-a permis timpul, apoi s-au retras la hotel. Nu aveau ce face întrucât şi muzeele au fost închise", a declarat, corespondentului MEDIAFAX, şeful Centrului de Informare Turistică Sinaia, Paul Popa.

În plus, nicio pârtie de pe Valea Prahovei nu a fost practicabilă.

Potrivit lui Popa, gradul de ocupare în unităţile de cazare din Sinaia este de aproximativ 75 la sută, fiind înregistraţi peste 3.000 de turişti. Lor li se mai adaugă alte 3.000 de persoane care au venit în plimbare, fără să se cazeze.

”Noi le spunem excursionişti. Vin dimineaţa şi pleacă seara, de aceea e şi numărul acela mare de maşini, pe DN1. Gradul de ocupare este cel din anii trecuţi, având în vedere că Paştele este sărbătorit în familie", a adăugat Popa.

Acelaşi grad de ocupare a fost înregistrat şi în Buşteni sau Azuga.

Şefului Centrului de Informare Sinaia a afirmat că unităţile hoteliere s-au pregătit ”ca la carte”, cu ouă roşii, cozonaci, vin sau miel, iar seara turiştii au avut parte de spectacole.

Acum, hotelierii se pregătesc pentru sejurul de 1 mai, când se aşteaptă să fie o afluenţă mare de turişti, pe Valea Prahovei.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici