Mijloacele RATB, aglomerate din cauza grevei de la metrou

Mijloacele RATB erau aglomerate marţi dimineaţa din cauza grevei angajaţilor de la Metrorex , care au oprit lucrul între orele 4.00 şi 16.00, cerând o majorare salarială de 20 la sută, ei fiind nemulţumiţi de lipsa unei oferte din partea administraţiei.

20 afișări
Imaginea articolului Mijloacele RATB, aglomerate din cauza grevei de la metrou

Mijloacele RATB, aglomerate din cauza grevei de la metrou (Imagine: Mediafax Foto)

Ioan Rădoi, liderul sindicatelor de la metrou, spune că ora de vârf va fi undeva între orele 7.00 şi 9.00.

În opinia sndicalistului, administraţia metroului mizează pe acţionarea în instanţă, ştiindu-se faptul că s-a pregătit o acţiune prin care să se ceară constatatea grevei ca nelegală, "pentru că are un impact naţional".

Rădoi afirmă că sunt îndreptăţiţi sindicaliştii să ceară majorarea cu până la 20 la sută, indicând Legea 203 care prevede că în cazul în care productivitatea creşte, atunci şi salariile pot fi mărite.

În ultimul an, productivitatea la Metrorex a fost de 33 la sută, iar procentul de 60 la sută prevăzut de lege, reprezintă cam 18-19 la sută majorare, a explicat Rădoi, care a adăugat că administraţia nu a propus nici măcar unu la sută, ci a invocat un acord cu FM.

"Ministrul Berceanu consideră că am primit majorări salariale suficiente şi îşi doreşte ca salariaţii şi călătorii să fie nemulţumiţi din cauza acestei greve", a declarat Rădoi.

Tramvaiele şi autobuzele erau pline marţi dimineaţa.

Totodată, numărul mijloacelor de transport particulare a crescut, susţin poliţiştii rutieri, care sunt şi ei mai numeroşi, fiind convocaţi pentru fluidizarea traficului.

Companiile de taxi au fost luate cu asalt marţi dinineaţa, de către clienţi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici