Militarul ucis în Afganistan, decorat post-mortem cu Ordinul "Steaua României"

Preşedintele Traian Băsescu a semnat vineri, decretul privind conferirea post-mortem a Ordinului Naţional "Steaua României" în grad de Cavaler, cu însemn de război, sublocotenentului Chira Traian Claudiu, ucis în misiune în Afganstan.

130 afișări
Imaginea articolului Militarul ucis în Afganistan, decorat post-mortem cu Ordinul "Steaua României"

Militarul ucis în Afganistan, decorat post-mortem cu Ordinul "Steaua României" (Imagine: Mediafax Foto)

Potrivit unui comunicat al Preşedinţiei, şeful statului a semnat decretul de conferire post-mortem a Ordinului Naţional "Steaua României" în grad de Cavaler, cu însemn de război, sublocotenentului Chira Traian Claudiu, "în semn de recunoştinţă şi apreciere pentru devotamentul excepţional dovedit în timpul executării unei misiuni de patrulare în teatrul de operaţiuni din Afganistan, în care şi-a sacrificat viaţa".

Sergentul major Claudiu Chira, membru în Batalionul 21 Vânători de Munte "General Leonard Mociulschi" din Predeal, a murit, joi, în Afganistan, după ce un autovehicul de tip Humvee (HMMWV) a trecut peste un dispozitiv exploziv improvizat, în timp ce se afla într-o misiune de patrulare, el fiind rănit grav în incident şi decedând în timpul transportului spre spital.

Citeşte şi

Un militar român a fost ucis în Afganistan (Video)

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici