Ministerul Educaţiei: Actele de studii vor avea cod QR

Ministerul Educaţiei a supus consultării publice un proiect de lege prin care se vor introduce coduri QR pe documentele şcolare.

571 afișări
Imaginea articolului Ministerul Educaţiei: Actele de studii vor avea cod QR

Ministerul Educaţiei: Actele de studii vor avea cod QR

Documentul supus consultării publice este disponibil pe portalul ministerului.

„Am pus în consultare publică proiectul de Hotărâre privind tipurile de informaţii şi formatul actelor de studii care vor fi eliberate absolvenţilor şi personalului didactic din sistemul naţional de învăţământ preuniversitar”, a anunţat, pe Facebook, Ministerul Educaţiei.

Codul QR va fi folosit pe numeroase acte eliberate de instituţiile din domeniul educaţie.

„Elementul de noutate: începând cu anul 2024, diploma de absolvire a liceului, precum şi certificatul de acordare a definitivării în învăţământ, urmează să conţină ca element distinctiv un cod QR, urmând ca această măsură să fie extinsă începând cu anul şcolar 2024-2025 pentru toate formularele actelor de studii. Prin implementarea codului QR pe documentele de recunoaştere emise de CNRED se va putea accesa modulul „Verificare stadiu dosar” de pe site-ul CNRED, care are acum o nouă interfaţă: cnred.edu.ro”, a precizat Ministerul Educaţiei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici