- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (04.05.2018, 17:04)
- Oana Despa
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Facem România Bine
- Ieși pe plus
- Video
Ministerul Educaţiei prelungeşte perioada pentru depunerea proiectelor de manuale şcolare. La ce dată a fost anunţat noul termen
Ministerul Educaţiei a anunţat că va prelungi cu 10 zile a doua sesiune de depunere a proiectelor de manuale şcolare, noul termen fiind stabilit pentru data de 18 mai. În prima sesiune, au fost depuse 144 de manuale pentru 83 de discipline.
271 afișări

Ministerul Educaţiei prelungeşte termenul pentru depunera proiectelor de manuale şcolare. La ce dată a fost anunţat noul termen
Potrivit Ministerului Educaţiei, termenul de depunere a proiectelor de manuale şcolare, în sesiunea a II-a, pentru anul şcolar 2018-2019 (învăţământ primar şi gimnazial), se prelungeşte cu 10 zile. Astfel, noua dată până la care acestea pot fi depuse la Registratura Ministerului Educaţiei Naţionale este 18 mai.
Lista disciplinelor de studiu pentru care s-a organizat a doua sesiune va fi completată în funcţie de rezultatele finale ale primei sesiuni.
În prima sesiune au fost depuse 144 de proiecte de manuale şcolare, vizând 83 de discipline din planurile-cadru pentru clasele I-VI (45 din ciclul primar şi 38 din ciclul gimnazial).
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: „Digi (RCS RDS) a dobândit, cu sprijinul instituțiilor statului și în disprețul legii, monopolul absolut al piețelor audiovizualului și comunicațiilor”
-
Adrian Sârbu: Digi a dobândit, cu sprijinul statului, monopolul absolut al pieţelor audiovizualului
-
Healthcare Trends. Când alegem să facem RMN? Radiologia, componentă de bază a diagnosticului medical, dar România are 1.000 de specialişti la 500.000 de pacienţi oncologici
-
Şeful serviciului de informaţii din Ucraina: Vladimir Putin a supravieţuit unei tentative de asasinat
Dintre cele 144 de proiecte, 22 au fost respinse fie pentru că nu au respectat toate criteriile, fie pentru că nu au reuşit să atingă punctajul minim de 85 de puncte.
Cele mai multe proiecte de manuale respinse vizează predarea limbii şi literaturii române în limba maghiară sau istoria şi tradiţiile pentru alte grupuri minoritare cum ar fi sârbi, slovaci sau rromi.
Ministerul Educaţiei precizează că eventualele contestaţii pot fi depuse în termen de 48 de ore, urmând ca după soluţionarea acestora să fie comunicate rezultatele finale.
"Proiectele de manuale şcolare admise după încheierea tuturor sesiunilor de evaluare/reevaluare vor fi supuse unui proces de avizare ştiinţifică, realizat de un cadru didactic din învăţământul superior, specialist în domeniul/disciplina pentru care a fost propus fiecare proiect. Avizarea proiectelor de manuale şcolare aprobate după prima etapă se încheie vineri, 11 mai", reiese dintr-un comunicat de presă transmis de Ministerul Educaţiei.




Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.




ULTIMA ORǍ
vezi mai multe