Ministerul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu: Numărul de teze pe care îl vor susţine elevii în acest an va fi redus

  • Numărul de teze pe care îl vor susţine elevii în acest an va fi redus, anunţă Sorin Cîmpeanu.
  • Elevii de gimnaziu vor avea două teze în loc de 3, iar cei de liceu 3 în loc de 4.
799 afișări
Imaginea articolului Ministerul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu: Numărul de teze pe care îl vor susţine elevii în acest an va fi redus

„Astfel, la clasa a 8-a, vom avea în loc de 3 teze doar 2 teze. Deci toţi elevii de gimnaziu vor avea doar două teze de susţinut, cu prezenţă fizică. Pentru liceu, am redus numărul de teze de la 4 la 3. Această reducere va face obiectul reglementărilor pe care le vom anunţa vineri”, declară Cîmpeanu.

De mulţi ani, ponderea unei teze este de 25% în media finală a disciplinei corespunzătoare.

„Prin reducerea, şi vom reduce numărul de note necesare şi anul acesta pentru încheierea mediei la minimum două - dacă vom avea două note şi a treia notă teză cu 25%, înseamnă că fiecare notă va avea o pondere de 37,5%, adică o pondere mai mare decât nota la teză. Dar teza, atâta vreme cât am avut foarte multe şcoli care au funcţionat în online şi care, din păcate, vor mai funcţiona în ordine din motive independente de voinţa şi dorinţa Ministerului Educaţiei, nota la teză va avea o pondere mai mică în raport cu oricare din notele pe care elevul le va primi”, a adăugat Cîmpeanu.

Ministrul interimar a precizat că tezele vor putea fi susţinute începând cu data de 6 decembrie.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici