Ministerul Muncii ar putea aloca peste patru milioane lei pentru trei unităţi de asistenţă socială

Ministerul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale ar putea aloca 4.080.000 de lei pentru construcţia, reparaţia şi amenajarea unor unităţi de asistenţă socială, două fiind din judeţul Dâmboviţa şi una în Ilfov, potrivit unor proiecte de Hotărâre, puse vineri, în dezbatere publică, pe site-ul MMFPS.

41 afișări
Imaginea articolului Ministerul Muncii ar putea aloca peste patru milioane lei pentru trei unităţi de asistenţă socială

Ministerul Muncii ar putea aloca peste patru milioane lei pentru trei unităţi de asistenţă socială (Imagine: Shutterstock)

Ministerul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale (MMFPS) propune alocarea a 3.714.000 de lei pentru unităţile de asistenţă socială din judeţul Dâmboviţa, respectiv 3.029.000 de lei pentru Centrul de îngrijire şi asistenţă Pucioasa şi 685.000 de lei pentru Căminul de bătrâni din Ulieşti.

Printr-un alt proiect de act normativ, MMFPS vrea să acorde 366.000 lei pentru finanţarea unor cheltuieli pentru construcţia şi amenajarea Centrului de îngrijiri paleative "Sfânta Irina", din oraşul Voluntari, judeţul Ilfov.

Sumele prevăzute ar urma să se asigure din bugetul de stat, prin bugetul MMFPS, în limita creditelor bugetare alocate cu această destinaţie.

"Sumele se acordă în tranşe, pe baza documentelor justificative întocmite de beneficiari, avizate şi prezentate de Agenţia pentru prestaţii sociale, la Ministerul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale", se arată în proiectele de Hotărâre.

Sarcina execuţiei bugetare şi controlul asupra utilizării sumelor alocate va reveni Agenţiilor pentru prestaţii sociale din Dâmboviţa şi Ilfov, în a cărei rază teritorială îşi au sediul unităţile de asistenţă socială.

În proiectele de acte normative se mai precizează că beneficiarii lucrărilor vor avea obligaţia de a asigura funcţionarea unităţilor de asistenţă socială şi de a menţine obiectul de activitate al acestora pentru o perioadă de cel puţin 10 ani de la data recepţiei finale a lucrărilor finanţate de MMFPS.

Cele două proiecte de Hotărâre vor fi în dezbatere publică, pe site-ul MMFPS, până în 27 martie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici