Ministerul Muncii este subdimensionat, sunt dezechilibre foarte mari de personal

Reorganizarea Ministerului Muncii nu înseamnă că vor fi daţi afară oameni, pentru că acest lucru ar fi imposibil întrucât instituţia este subdimensionată existând dezechilibre foarte mari de personal în interior, a declarat, marţi, ministrul Muncii, Sebastian Lăzăroiu.

276 afișări
Imaginea articolului Ministerul Muncii este subdimensionat, sunt dezechilibre foarte mari de personal

Ministerul Muncii este subdimensionat, sunt dezechilibre foarte mari de personal (Imagine: Theodor Pana/Mediafax Foto)

Sebastian Lăzăroiu a precizat că după reducerea de personal numărul de angajaţi din Ministerul Munci a scăzut de la 14.000 la 10.000, ceea ce a dus la unele dezechilibre.

"Trebuie făcute realocări în sistem pentru că sunt dezechilibre de personal", a declarat Lăzăroiu, în Comisia de muncă din Camera Deputaţilor.

El a spus că-şi propune să realizeze o interconectare a sistemelor din subordinea ministerului, respectiv cel al Inspecţiei Sociale, Casei Naţionale de Pensii, Agenţiei Naţionale de Ocupare şi Agenţia de Prestaţii Sociale.

În acest sens ar putea fi înfiinţate centre de regiune care să coordoneze activitatea sistemului interconectat fără că acest lucru să ducă la dispariţia actualelor sedii de instituţii sau de personal.

Potrivit ministrului Muncii, Casa Naţională de Pensii trebuie să rămână în formula actuală fiind însă de luată în calcul posibilitatea înfiinţării unor oficii în funcţie de aglomerări pentru a micşora astfel costurile de acces al pensionarilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici