Video Ministerul Muncii, pichetat de Sindicatele din Administraţia Publică Locală. Sindicalist: Sunt primării, unde mai sunt doar trei angajaţi. Răspund în faţa Curţii de Conturi, în faţa DNA şi preferă să fie vânzători - VIDEO

Federaţia Sindicatelor Pro Administraţie picheteză, miercuri, Ministerul Muncii, peste o sută de salariaţi din Administraţia Publică Locală fiind prezenţi la protest, aceştia exprimându-şi nemulţumirea faţă de salarizare; sindicaliştii discută cu reprezentanţii ministerului.

1084 afișări

"Astăzi suntem la această pichetare ca un semnal de alarmă pentru ce va urma. Dacă nu vom fi înteleşi acum cu memoriile pe care le depunem, acţiunile de protest vor lua amploare. Cu siguranţă, pentru că salarizarea sistemului ubitar la ora actuală din România nu e unitară. E haotică. Toată lumea spune că nu sunt bani. Nu e adevărat. Domniile lor spun că 40 de miliarde anual se scurg pe sub masă. Bani negri. Pai unde ar fi? Numai 10 la sută să economisească, nu le cerem mai mult", a declarat Liviu Pop, prim vicepreşedintele Federaţiei Pro Administraţie

"Din cauza faptului că avem o salarizare sub nivelul de existenţă, am declanşat acţiunile de protest. Este vorba despre oamenii din administraţia locală şi din instituţiile subordonate. Dacă discuţiile nu vor avea niciun rezultat, vom continua acţiunile şi vom ajunge să blocăm întreaga administraţie locală. Pentru că aceasta este aproape în desfiinţare. Sunt primării, în marea majoritate a comunelor, unde mai sunt doar trei angajaţi. Din cauza salarizarii minime pe economie, oamenii nu sunt atraşi, au răspunderi foarte mari. Raspund în faţa Curţii de Conturi, în faţa DNA şi preferă să meargă pe un salariu puţin mai mare ca vânzător", a precizat un alt sindicalist.

"Cerem punerea în aplicare a legii salarizării unitare (284), lege care este adoptată din 2010 şi în care suntem încadraţi, dar care nu a fost pusă în aplicare. Nu este adevărat că nu există bani pentru punerea ei în aplicare. Se putea pune în aplicare şi cu creşterile care s-au dat, de 10-12 la sută. Aceste creşteri se puteau da la diferenţa dintre salariul pe care îl are omul şi cel din grilă. Atunci îi bloca pe cei cu salarii mari. Dacă se face o creştere procentuală, asta avantajează pe cei cu salarii mari şi discrepanţele vor fi tot mai mari", a declarat Silvia Moldovan, preşedintele Federaţiei Pro Administraţie.

Sindicaliştii au fost chemaţi la discuţii cu reprezentanţii Ministerului Muncii. Aceştia au anunţat că, daca nu ajung la o inţelegere cu ministerului, vor protesta până la ora 17.00.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici