Ministerul Sănătăţii desfiinţează 374 posturi

Reprezentanţii Ministerul Sănătăţii i-au prezentat premierului, duminică, propunerea de restructurare a unor instituţii din subordine, care vizează desfiinţarea a 374 de posturi, estimând o reducere a cheltuielilor de aproximativ 10 milioane de lei.

24 afișări
Imaginea articolului Ministerul Sănătăţii desfiinţează 374 posturi

Ministerul Sănătăţii desfiinţează 374 posturi

În urma discuţiilor purtate, în urmă cu o zi, la Palatul Victoria, reprezentanţii Ministerului Sănătăţii i-au prezentat, duminică, premierului Emil Boc propunerea de restructurare care vizează o parte dintre instituţiile din subordine.

"Astfel, în această etapă, sunt propuse spre desfiinţare 374 de posturi, dintre care 119 aparţin instituţiilor finanţate de la bugetul de stat şi 255 instituţiilor care se finanţează din buget propriu", se arată într-un comunicat de duminică al Ministerului Sănătăţii.

Potrivit sursei citate, procentul posturilor reduse se încadrează între 8,6% şi 54%. Ministerul Sănătăţii estimează că această restructurare va conduce la o reducere cumulată a cheltuielilor de aproximativ 10 milioane de lei.

"Propunerea reprezintă rezultatul unei analize care a urmărit eficientizarea activităţii prin eliminarea unor posturi care nu mai corespund necesităţilor actuale, precum şi prin comasarea anumitor instituţii. Analiza urmează a fi extinsă şi în cadrul celorlalte structuri din subordinea Ministerului", se mai arată în comunicatul citat.

Premierul Emil Boc a discutat, sâmbătă şi duminică, cu miniştri şi secretari de stat despre reducerea numărului de agenţii până la jumătatea lunii august.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici