Ministerul Sănătăţii şi direcţiile de sănătate publică disponibilizează 164 de salariaţi - proiect

Ministerul Sănătăţii (MS) şi direcţiile de sănătate publică vor disponibiliza, în total, 164 de salariaţi, fiind astfel reduse un număr similar de posturi, urmare a OUG nr. 77/2013, reiese dintr-un proiect de act normativ lansat luni în dezbatere publică.

665 afișări
Imaginea articolului Ministerul Sănătăţii şi direcţiile de sănătate publică disponibilizează 164 de salariaţi - proiect

Ministerul Sănătăţii şi direcţiile de sănătate publică disponibilizează 164 de salariaţi - proiect (Imagine: Mediafax Foto)

MS a pus în dezbatere publică proiectul de HG de modificare şi completare a HG nr. 144/2010 privind organizarea şi funcţionarea instituţiei.

În nota de fundamentare se explică faptul că, urmare a intrării în vigoare a OUG nr. 77 pentru stabilirea unor măsuri privind asigurarea funcţionalităţii administraţiei publice locale, a numărului de posturi şi reducerea cheltuielilor la instituţiile şi autorităţile publice din subordinea, sub autoritatea sau în coordonarea Guvernului ori a ministerelor, apare necesitatea modificării structurilor din cadrul Ministerului Sănătăţii.

Potrivit notei de fundamentare, ca urrmare a desfiinţării posturile vacante din cadrul MS şi instituţiile publice aflate în subordinea sau în coordonarea ministerului, indiferent de modul de finanţare, structura organizatorică suferă modificări, respectiv modificarea organigramei şi a numărului de personal din instituţiile publice aflate în subordinea sau în coordonarea ministerului, indiferent de modul de finanţare. Fac excepţie de la desfiinţarea posturilor vacante posturile vacante din unităţile sanitare.

"Ministerul Sănătăţii se reorganizează şi se restructurează la nivelul direcţiilor de sănătate publică prin modificarea structurii şi a numărului de personal", se arată în proiectul de HG, iniţiatorul precizând, în nota de fundamentare, că vor fi reduse 164 de posturi, respectiv vor fi disponibilizaţi 164 de salariaţi.

MS arată că prin OUG 77 se reduce numărul total al posturilor ocupate cu un procent de 4% din minister şi direcţiile de sănătate publică.

"Procentul de 4% se aplică la un număr de 3.865 posturi ocupate de la direcţiile de sănătate publică şi 238 de posturi ocupate de la Ministerul Sănătăţii, deci un total de 4.103 posturi. Astfel, vor fi reduse 164 de posturi, respectiv vor fi disponibilizaţi 164 de salariaţi", se precizează în nota de fundamentare a proiectului.

Conform aceluiaşi document, prin această măsură, va rezulta o economie de 356.864 lei, care "va fi folosită la asigurarea fondurilor necesare pentru programele de sănătate".

Proiectul de HG este în dezbatere publică până la 22 august.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici