Ministrul de Interne, după inspecţia de la sediul Direcţiei de permise: "Voi avea o discuţie cu cei de la Finanţe să aibă acelaşi program. Sunt momente când programarea online nu funcţionează"

Ministrul de Interne, Dragoş Tudorache, a fost, luni, în inspecţie la sediul Direcţiei Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV) şi a declarat, întrebat de programul angajaţilor de la Finanţe care începe la 8, că va exista o discuţie cu aceştia pentru a avea acelaşi program.

1440 afișări
Imaginea articolului Ministrul de Interne, după inspecţia de la sediul Direcţiei de permise: "Voi avea o discuţie cu cei de la Finanţe să aibă acelaşi program. Sunt momente când programarea online nu funcţionează"

Ministrul de Interne, după inspecţia de la sediul DRPCIV: Voi avea o discuţie cu cei de la Finanţe să aibă acelaşi program

"Mă bucur că nu mai sunt cozi afară, asta e îmbucurător, deşi am văzut în continuare oameni care au venit din timpul nopţii. Eu speram să nu se mai întâmple, acum când vor vedea că lucrurile stau altfel sper să nu mai simtă nevoia să se trezească şi să vină de noaptea. Măsurile luate vineri le-am luat foarte repede şi priveau doar angajaţii MAI. Va trebui să vorbim cu colegii de la Finanţe să ne asigurăm că vor avea acelaşi program ca al nostru. Am văzut că sunt momente când programarea online nu funcţionează, am încercat şi eu aseară să văd dacă pot să mă programez. Încă mai sunt poate ceva probleme, dar înţeleg că s-au făcut şi programări online. E posibil ca foarte mulţi să le fi făcut de dragul de a vedea daca se poate sau nu", a declarat ministrul de Interne, Dragoş Tudorache

Începând de luni, 28 noiembrie, oamenii vor putea să-şi aleagă ziua şi ora la care să depună documentele pentru înmatriculării/transcrierii vehiculelor şi a preschimbării permiselor de conducere, prin rezervare on-line, a anunţat Direcţia Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV) într-un comunicat de presă postat pe site-ul instituţiei.

Astfel, pentru municipiul Bucureşti, rezervarea se poate face pe site-ul public al Instituţiei Prefectului, www.prefecturabucureşti.ro, submeniul dedicat Serviciului public comunitar regim permise de conducere şi înmatriculare a vehiculelor, iar pentru judeţul Ilfov, rezervarea se poate face pe site-ul public al Instituţiei Prefectului, www.prefecturailfov.ro, submeniul dedicat Serviciului public comunitar regim permise de conducere şi înmatriculare a vehiculelor.

Oamenii care deţin o astfel de rezervare se pot prezenta doar la ghişeele dedicate în acest sens şi marcate corespunzător, iar cei care nu aleg această metodă pot depune documentele la celelalte ghişee doar în baza bonurilor de ordine.

Ministrul de Interne, Dragoş Tudorache, a spus vineri că prefecţii de Bucureşti, Ilfov şi cei din conducerea Direcţiei Permise nu vor fi schimbaţi din funcţii "încă", dar că nu va ezita să facă acest lucru dacă "derapajele" vor continua după implementarea noilor măsuri.

Pe lângă suplimentarea cu 60 de posturi şi implementarea programărilor online, ca măsuri pe termen scurt, pe termen lung candidaţii pentru obţinerea permiselor de conducerea se vor putea programa la proba practică de pe calculatoarelor unde susţin proba teoretică, iar Direcţia de Paşapoarte va fi mutată într-un mall din cartierul bucureştean Drumul Taberei.

"Începând din martie 2017 va fi posibil să se programeze automat, online, de pe calculatorul pe care dau proba teoretică. Aplicaţia de pe calculator va avea un calendar, în momentul în care sunt admişi la proba teoretică, să se poată programa automat pentru proba practică şi pentru eliberarea permisului.(...) Până la 30 ianuarie, am discutat cu conducerea Direcţiei Paşapoarte, cu cei doi prefecţi, va fi mutat Serviciul Paşapoarte în unul dintre mall-urile mari din Bucureşti, într-un spaţiu amenajat după modelul din Cluj şi din Timişoara, care s-a dovedit să funcţioneze foarte bine. Asta va permite degajarea în centrul Pipera a cel puţin 12 ghişee suplimentare pentru Permise şi Înmatriculări Auto. (…) Pentru Serviciul Paşapoarte vom avea un spaţiu dedicat, unde să se poată interacţiona aşa cum ne dorim", a spus vineri Dragoş Tudorache.

De asemenea, a fost modificat un Ordin de ministru mai vechi astfel încât să poată fi suplimentat, cu poliţişti de la Brigada Rutieră, numărul examinatorilor pentru concursurile de permise auto.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici