Ministrul Educaţiei, convins că profesorii vor avea prioritate la vaccinare

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, se declară convins că profesorii vor avea prioritate la vaccinare. Despre redeschiderea şcolilor, acesta afirmă că orice scenariu este deschis, existând inclusiv varianta deschiderii acolo unde rata de infectare e redusă.

377 afișări
Imaginea articolului Ministrul Educaţiei, convins că profesorii vor avea prioritate la vaccinare

Ministrul Educaţiei, convins că profesorii vor avea prioritate la vaccinare

Întrebat, luni seara, la Digi24, despre redeschiderea şcolilor, Sorin Cîmpeanu a reiterat afirmaţia că o decizie va fi luată la jumătatea lunii ianuarie, când vor exista informaţii despre evoluţia epidemiologică în urmă vacanţei de iarnă.

De asemenea, decizia depinde şi de modul în care se derulează campania de vaccinare.

Întrebat dacă există posibilitatea ca şcoala să înceapă descentralizat, ministrul Educaţiei a răspuns că după analiză, orice scenariu este deschis: „Nu excludem niciun scenariu, nici acela al redeschiderii în zonele cu ratele de incidenţa mai mici”.

În ce priveşte includerea angajaţilor din educaţie în etapa a doua a vaccinării, Sorin Cîmpeanu a spus: „Sunt convins că vor putea beneficia de o prioritate conformă cu importanţa educaţiei, cu aşteptările societăţii”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici