Ministrul Educaţiei susţine introducerea programului „Săptămâna verde” în şcoli. Ce vor face elevii

Ministul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat marţi că susţine introducerea în structura anului şcolar a unui program Săptămâna verde, în cadrul căruia elevii să iasă din şcoli şi să studieze efectele schimbărilor climatice.

1352 afișări
Imaginea articolului Ministrul Educaţiei susţine introducerea programului „Săptămâna verde” în şcoli. Ce vor face elevii

„Chiar dacă anul acesta, din cauza crizei sanitare, săptămâna Şcoala altfel a înregistrat dificultăţi, pentru că pe parcursul acestei perioade toată şcoala a fost altfel, găsesc că este o idee foate bună ca în calendarul şcolar, în structura anului şcolar, să integrăm, şi susţin de pe acum această propunere, o săptămână verde”, a declarat Sorin Cîmpeanu.

Conform acestuia, în cadrul acestui program, elevii ar urma să iasă din şcoli şi să înţeleagă în natură care sunt efectele schimbărilor climatice, „şi cele bune, şi cele rele, pentru a putea face alegeri inteligente”.

Declaraţia a fost făcută la lansarea în dezbatere publică a Raportului „Educaţia privind schimbările climatice şi mediul în şcoli sustenabile”, elaborat de Grupul de lucru pe tema educaţiei cu privire la schimbări climatice şi mediu înfiinţat la nivelul Administraţiei Prezidenţiale.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici