Ministrul Predoiu face apel la magistraţi să nu mai întrerupă activitatea de judecată

Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, a făcut apel, miercuri, într-o conferiţă de presă, la reluarea activităţii de judecată, solicitându-le astfel, judecătorilor şi personalului auxiliar să nu mai întrerupă această activitate.

14 afișări
Imaginea articolului Ministrul Predoiu face apel la magistraţi să nu mai întrerupă activitatea de judecată

Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

Ministrul Justiţiei a subliniat că protestele contravin legii şi Statutului magistraţilor. Predoiu a solicitat Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) să se implice activ în această problemă.

"Fac apel la magistraţi, personalul auxiliar să nu mai întrerupă activitatea de judecată", a declarat ministrul Justiţiei.

Predoiu a mulţumit judecătorilor şi procurorilor care-şi continuă activitatea şi şi-a cerut scuze faţă de justiţiabili, asigurându-i că Ministerul Justiţiei depune toate diligenţele pentru ca întreruperea activităţii să nu-i afecteze.

Fondurile alocate pentru plata sporului de 50% pentru magistraţi au fost epuizate

Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, a declarat, miercuri, că fondurile alocate pentru plata sporului de 50% pentru solicitare neuropsihică au fost epuizate.

Ministrul a explicat că Guvernul a eşalonat plata acestora pentru perioada 2010 - 2012.

"Poziţia legala în care suntem face această plată imposibilă, chiar dacă am avea aceste fonduri", a mai arătat Predoiu, care a adăugat că, dacă s-ar plăti sporurile restante, ar fi vorba de aproximativ 300 de milioane de euro, care ar însemna 60% din bugetul Ministerului Justiţiei.

Şedinţele de judecată au fost suspendate, temporar, în ultimele două zile, la mai multe instanţe bucureştene şi din ţară, magistraţii fiind nemulţumiţi de actul adminisitrativ al Ministerului Justiţiei.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici