Ministrul Sănătăţii aduce rectificări: 77 de copii cu COVID-19 se află internaţi pe secţii, 5 copii sunt la Terapie Intensivă

  • Ioana Mihăilă precizează că, potrivit raportărilor de ieri, 77 de copii cu COVID-19 sunt internaţi pe secţii, în timp ce 5 copii se află la Terapie Intensivă.
  • Iniţial, ministrul Sănătăţii a afirmat că peste 70 de copii cu COVID-19 se află internaţi în secţiile de Terapie Intensivă.
1327 afișări
Imaginea articolului Ministrul Sănătăţii aduce rectificări: 77 de copii cu COVID-19 se află internaţi pe secţii, 5 copii sunt la Terapie Intensivă

Peste 70 de copii cu COVID sunt la Terapie Intensivă. Ioana Mihăilă: „Avem internaţi şi copii sub 6 luni”

Ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă, a revenit cu rectificări privind numărul de copii cu COVID internaţi la ATI, după ce, iniţial, aceasta a precizat că se află 70 de copii în secţiile de Terapie Intensivă. Astfel, Mihăilă a precizat că, potrivit raportărilor de ieri, 77 de copii se află internaţi pe secţii, în timp ce 5 copii se află la ATI. 

Mihăilă a fost întrebată, miercuri, despre numărul copiilor bolnavi de COVID internaţi în ATI. „Ieri, numărul de copii din secţiile de terapie intensivă depăşea 70”, a răspuns ministrul Sănătăţii, iniţial.

Unii dintre ei au forme severe. Copiii provin din familii nevaccinate: „Avem internaţi şi copii sub 6 luni”.

În ultimele zile, mai multe judeţe au anunţat că numărul copiilor cu coronavirus creşte. Numai Spitalul Judeţean Timişoara informa că are 25 de paturi COVID-19 pentru copii, dar dacă va fi nevoie paturile pot fi suplimentate până la 50.

Pe de altă parte, medicul Alexandru Rafila spunea marţi: „Copiii, vezi Doamne, devin subiectul principal al acestei infecţii. Cifrele pe care le văd eu de la INSP nu arată acest lucru”.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici