Ministrul Sănătăţii: Îmi cer scuze dacă am jignit familiile greu încercate, care au copii cu autism

Ministrul Sănătăţii şi-a cerut scuze pentru afirmaţiile legate de copiii care au fost diagnosticaţi cu autism, precizând că afirmaţia a fost făcută după ce a vizitat Spitalul Socola din Iaşi, acolo unde sunt internaţi mulţi copii abandonaţi de părinţi care au plecat să lucreze în străinătate.

607 afișări
Imaginea articolului Ministrul Sănătăţii: Îmi cer scuze dacă am jignit familiile greu încercate, care au copii cu autism

Ministrul Sănătăţii: Îmi cer scuze dacă am jignit familiile greu încercate, care au copii cu autism

„Era o declaraţie în care explicam măsurile ce vor fi luate pee programele de sănătate şi la Ordonanţa pentru modificarea Legii 95, pregătim un pachet de soluţii pentru copiii cu autusim. Nu le va fi decontat numai tratamentul, ci un serviciu integrat, care să cuprindă un logped şi psiholog. Îmi cer scuze dacă declaraţia mea a jignit aceste familii greu încercate. Pot să vă asigur că de la începutul lui aprilie când va intră în vigoare noul contract cadrul, soluţiile vor fi benefice şi reale . (...) În urmă cu câteva săptămâni, am vizitat Spitalul Socola şi acolo la o secţie de Psihiatrie pediatrică, unde sunt foarte mulţi copii internaţi, care au sindroame de tip autism şi mulţi dintre aceşti copii au fost abandonaţi de părinţi care au plecat în străinătate şi medicii de acolo mi-au povestet de o creştere a incidenţei acestui fenomen. Au fost cazuri dramatice care trebuie soluţionate”, a spus ministrul Sănătăţii, Victor Costache, la Digi 24.

De altfel, şi Ministerul Sănătăţii a transmis, marţi, că afirmaţiile lui Costache au fost scoase din cotext şi folosite în lupta politică.

„Este regretabil că declaraţiile ministrului Sănătăţii, Victor Costache privind asigurarea terapiilor pentru persoanele cu tulburări din spectrul autist au fost scoase din context şi folosite în lupta politică. Sănătatea nu trebuie să fie târâtă în jocul politic, cu atât mai puţin copiii cu anumite afecţiuni şi părinţii acestora. Pentru o corectă informare a publicului, a părinţilor care au copii cu tulburări din spectrul autist, precizăm că ministrul Sănătăţii a explicat prevederile noilor modificări legislative care urmează a fi luate şi care vin în sprijinul acestor persoane”, a transmis, marţi, Ministerul Sănătăţii.

Recent, Victor Costache a sugerat că există o corelaţie între autism şi timpul petrecut de părinţi cu copiii la vârste fragede. Ministrul face referire la persoanele care au plecat să lucreze în străinătate şi de aceea ar fi tot mai multe cazuri de autism.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici