Ministrul Toader, la Comisia de la Veneţia: Am dat curs invitaţiei de prezentare a evoluţiilor legislative

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, participă, sâmbătă, la lucrările Comisiei de la Veneţia, precizând, pe pagina sa de Facebook, că a prezentat evoluţiile legislative din România referitoare la legile justiţiei.

1290 afișări
Imaginea articolului Ministrul Toader, la Comisia de la Veneţia: Am dat curs invitaţiei de prezentare a evoluţiilor legislative

Ministrul Toader, la Comisia de la Veneţia: Am dat curs invitaţiei de prezentare a evoluţiilor legislative

"Comisia de la Veneţia - sesiunea de lucru din data de 9 decembrie 2017:
1. Am dat curs invitaţiei de prezentare a evoluţiilor legislative din România referitoare la legile justiţiei.
2. În marja reuniunii, am avut o întrevedere cu domnul Marin Mrčela, preşedintele Grupului de state împotriva corupţiei (GRECO)", a anunţat ministrul pe Facebook.

Modificarea legilor justiţiei a fost dezbătută în comisia parlamentară specială, fiind adoptate mai multe amendamente contestate de opoziţie, de unii magistraţi şi de o parte a societăţii civile.

Decizia cea mai controversată a fost înlocuirea articolului din statutul magistraţilor, în care se prevedea că „procurorii numiţi de Preşedintele României se bucură de stabilitate şi sunt independenţi, în condiţiile legii” cu articolul din Constituţie care prevede că „procurorii îşi desfăşoară activitatea potrivit principiului legalităţii, al imparţialităţii şi al controlului ierarhic, sub autoritatea ministrului justiţiei”.

Comisia de la Veneţia, creată în 1990, reprezentă un organ consultativ al Consiliului Europei în chestiuni constituţionale.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici