Ministrul Turismului: Staţiunile de pe litoral vor fi pregătite pentru turişti de la 1 mai

Petrescu s-a aflat, vineri, în judeţul Constanţa, pentru a vedea cum se prezintă sudul litoralului cu aproape o lună înaintea deschiderii sezonului estival. Prima oprire a lui Cristian Petrescu a fost în portul turistic Mangalia, pe care ministrul l-a catalogat ca fiind de nivel european.

246 afișări
Imaginea articolului Ministrul Turismului: Staţiunile de pe litoral vor fi pregătite pentru turişti de la 1 mai

Ministrul Turismului: Staţiunile de pe litoral vor fi pregătite pentru turişti de la 1 mai (Imagine: Andreea Balaurea/Mediafax Foto)

Demnitarul a inspectat apoi şantierul tramei stradale din staţiunea Neptun - Olimp şi a urmărit stadiul pregătirii plajelor turistice pentru sezonul estival din Neptun.

În vizita la plaja din Neptun ministrul a fost însoţit şi de directorul Administraţiei Bazinale de Apă Dobrogea Litoral, Marian Mitrea, care a spus că mai multe sectoare de plaje au fost afectate în urma furtunilor din această iarnă şi că în prezent se lucrează la amenajarea acestora pentru a fi gata până la 1 mai.

El a mai spus că în această vară va fi realizat şi un experiment pentru a se stabili dacă poate fi rezolvată problema algelor, urmând să fie amplasate plase în largul Mării Negre, pe o distanţă de trei kilometri, care ar urma să reţină algele şi să le împiedice să mai ajungă la ţărm.

O altă problemă identificată în imediata apropiere a plajei respective o reprezintă aleea pietonală care a fost distrusă tot în urma furtunilor şi care ar trebui reabilitată în cel mai scurt timp.

Marian Mitrea a precizat că nu poate interveni deoarece aceasta aparţine de administraţia locală, adică de Primăria Mangalia.

Ministrul a spus însă că este convins că autoritatea locală se va implica în rezolvara situaţiei, iar în cazul în care nu ar avea capacitatea de intervenţie atunci MDRT se va implica şi va ajuta Primăria.

Cristian Petrescu susţine că staţiunile de pe litoral vor fi pregătite să îşi întâmpine turiştii începând din 1 mai şi speră că va fi un sezon reuşit.

"Se lucrează în staţiunile din sudul litoralului. Am primit asigurări că în privinţa plajelor, afectate de furtunile puternice, se intervine şi vor fi rezolvate sută la sută până la 1 mai. Tot litoralul pare pe calea cea bună pe 1 mai sper să fie totul rezolvat. Există premisele să avem un sezon reuşit şi eu cred că aşa va fi", a afirmat Petrescu la sfârşitul vizitei făcute în judeţul Constanţa.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici