Video MINIVACANŢA DE 1 MAI: Traficul rutier pe Autostrada Soarelui şi DN 1, supravegheat dintr-un elicopter - VIDEO

Traficul pe Autostrada Soarelui şi pe DN 1 este supravegheat dintr-un elicopter, până joi după-amiază nefiind înregistrate evenimente rutiere grave, deşi circulaţia a fost intensă, mii de turişti mergând să petreacă 1 Mai pe litoral şi pe Valea Prahovei.

353 afișări

În minivacanţa de 1 Mai, echipajele de poliţie rutieră sunt prezente pe 343 de tronsoane de drumuri naţionale, traficul fiind supravegheat şi cu 418 aparate radar, se arată într-un comunicat de presă al Poliţiei Române.

Până la ora transmiterii acestei ştiri, pe drumurile naţionale şi autostrăzi, pe principalele artere din zonele turistice şi pe traseele de acces către aceste zone nu s-a produs niciun eveniment rutier grav, a precizat sursa citată.

De asemenea, traficul rutier pe Autostrada Soarelui şi pe DN 1 a fost supravegheat din aer, cu ajutorul unui elicopter al Inspectoratului General de Aviaţie.

Drumul naţional 1, în zona Valea Prahovei, a început să se aglomereze joi la prânz, pe sensul de urcare către munte, în zona Comarnic - Posada maşinile mergând în coloană, fără a se înregistra însă blocaje în trafic.

Potrivit Centrului Infotrafic, din datele primite de la poliţia rutieră prahoveană, numărul de autovehicule a fost, joi, mai mare cu aproximativ o mie faţă de cel înregistrat în ziua de 1 Mai 2013.

DN 1 este aglomerat pe Valea Prahovei în condiţiile în care mii de turişti petrec 1 Mai la munte. Unii au ales să profite de ofertele speciale ale hotelierilor, în timp ce alţii merg la munte doar pentru o zi sau aleg să stea în rulotă.

Una dintre cele mai căutate zone în această perioadă este Valea Cerbului din masivul Bucegi. Sute de turişti petrec 1 Mai în această zonă situată între staţiunea Buşteni şi Gura Diham. Unii au mers la munte cu familia doar pentru o zi, să facă grătar în aer liber, în timp ce alţii au plecat la drum cu rulotele şi vor sta pe Valea Cerbului până duminică.

Pentru minivacanţa de 1 Mai, unele hoteluri şi pensiuni de pe Valea Prahovei au scos la vânzare pachete turistice speciale. Pentru această perioadă, hotelierii le-au pregătit turiştilor serbări la grătar, meniuri cu mici şi bere, foc de tabără, dar şi karaoke sau spectacole cu muzică live.

Preţul unui pachet turistic de 1 Mai pe Valea Prahovei porneşte de la 380 de lei de persoană pentru trei nopţi de cazare cu mic dejun şi ajunge până la 81 de euro pe noapte doar pentru cazare într-un hotel de lux. Conform agenţilor din turism, gradul de ocupare a locurilor de cazare în această perioadă este mai mic comparativ cu perioada sărbătorilor de Paşti, iar preţurile la cazare sunt mai mici.

Traficul a fost aglomerat joi şi pe drumurile care duc spre litoral, unde în minivacanţa de 1 Mai sunt aşteptaţi aproximativ 30.000 de turişti.

Pentru minivacanţa de 1 Mai, tarifele pornesc, în staţiunea Mamaia, de la 56 de lei de persoană pe noapte la un hotel de două stele, 90 de lei la un hotel de trei stele şi de la 105 lei la hotel de patru stele, în preţ fiind inclus micul dejun.

La Eforie, turiştii pot alege un hotel de trei stele, unde tarifele sunt de la 35 de lei de persoană pe noapte, fără mic dejun, sau 69 de lei de persoană pe noapte cu mic dejun. Cei care aleg un hotel de patru stele vor avea de plătit 47 de lei de persoană pe noapte, fără mic dejun.

Tarifele sunt uşor mai mari în staţiunile Neptun - Olimp şi Venus, unde pot depăşi 200 de lei de persoană pentru o noapte de cazare. Astfel, pentru un hotel de două stele, turiştii vor trebui să scoată din buzunar de la 30 de lei de persoană pentru o noapte, fără mic dejun, pentru minimum patru nopţi de cazare, însă pot opta şi pentru un hotel de trei stele, unde, pentru cel puţin trei nopţi de cazare, dar cu mic dejun inclus, vor trebui să achite de la 50 de lei de persoană pe noapte.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici