MINIVACANŢA DE 1 MAI: Turiştii vor putea urmări urşii dintr-un observator, într-un parc deschis în Harghita

Turiştii care vizitează judeţul Harghita vor avea parte de un nou loc de distracţie, de 1 Mai urmând să fie deschis, dacă vremea va permite, parcul de aventură "Naturapark" Ciumani, unde pot urmări urşii din singurul observator special amenajat în scop turistic şi pot gusta preparate vânătoreşti.

407 afișări
Imaginea articolului MINIVACANŢA DE 1 MAI: Turiştii vor putea urmări urşii dintr-un observator, într-un parc deschis în Harghita

MINIVACANŢA DE 1 MAI: Turiştii vor putea urmări urşii dintr-un observator, într-un parc deschis în Harghita (Imagine: Shutterstock)

Cel mai nou parc de aventură din Harghita, intitulat "Naturapark" Ciumani, aparţine omului de afaceri harghitean Nagy János şi se întinde pe o suprafaţă de aproape un hectar.

Aici există nouă trasee de de căţărare în copaci de diferite grade de dificultate, dintre care şase sunt destinate copiilor cu vârsta peste opt ani, alte trei trasee de aventură fiind amenajate pentru copiii între cinci şi opt ani. Pentru cei mai mici de cinci ani a fost conceput un loc de joacă cu tobogane, scări de căţărare stabile şi turnuleţe din lemn legate între ele prin podeţe mişcătoare, pe lanţuri.

Tot pentru copii au fost amenajate trei jocuri cu apă, inspirate din perioada copilăriei în satele transilvănene, când cei mici mergeau cu părinţii la culesul fânului şi, aşteptând ca soarele să usuce iarba, nu se dădeau duşi din jgheaburile din lemn de pe munte, cioplite pentru a colecta apa de izvor, pentru adăparea vitelor.

Turiştii se pot aventura pe un perete vertical de escaladă înalt de 6,5 metri, cu trei trasee de dificultăţi diferite, pe două pârtii de tubing, cu lungimi de 60, respectiv 80 de metri, se pot întrece în tactici şi strategii de luptă pe terenul de paintball, în pădure sau pot face drumeţii montane pe pistele de biciclete.

Există biciclete de închiriat la preţurile de 15 lei pentru o jumătate de oră sau de 50 de lei pe zi. La jocul de paintball, echipamentul - combinezonul, casca, masca de protecţie, ochelarii şi mănuşile, precum şi markerele cu bile cu vopsea sunt asigurate gratuit, tariful unei partide variind în funcţie de numărul bilelor cu vopsea cumpărate. Preţul unei bile de silicon cu vopsea alimentară este de 0,3 lei la 200 de bile cumpărate şi scade odată cu creşterea numărului acestora, ajungând la 0,2 lei la mai mult de 300 de bile achiziţionate.

Experienţa inedită de care pot avea parte vizitatorii parcului de aventură de la Ciumani este oferită, însă, de observatorul de urşi, singurul amenajat special pentru turişti, de unde pot fi văzute în fiecare seară unul sau două exemplare care vin la hrănitorul amplasat în apropierea acestuia. După acest moment, turiştii pot mânca preparate tradiţionale, dar şi vânătoreşti.

În observatorul ridicat la aproape patru metri înălţime pot urca maximum patru persoane în acelaşi timp, iar preţul este de 100 de lei pentru o persoană.

Deschiderea parcului de aventură "Naturapark" Ciumani este programată pentru 1 Mai, însă vremea capricioasă din Harghita ar putea încurca planurile proprietarului şi ale turiştilor care şi-au făut deja rezervări la pensiunile din împrejurimi.

Pensiunile, căsuţele şi satul de vacanţă aflate la doi kilometri de parcul de aventură sunt deja rezervate în totalitate de turişti din toată ţara şi din Ungaria, care fie au închiriat la cheie o căsuţă pentru şase până la zece persoane pentru suma de 200 de lei pe zi sau sunt dispuşi să plătească 130 de euro pe zi de persoană la o pensiune cu pretenţii, unde cazarea include şi accesul la piscină, saună, jacuzzi, băi cu apă sărată, camera de sare, la terenul de fotbal cu gazon sintetic, pe vreme însorită oaspeţii putând pescui păstrăvi de munte din heleşteie, pe care apoi îi pot frige singuri pe grătare.

Posibilităţi de cazare pot fi găsite şi în comuna Ciumani, aflată la zece kilometri depărtare, dar şi în localităţile învecinate.

Omul de afaceri Nagy János deţine în extravilanul comunei Ciumani o suprafaţă de şapte hectare de teren muntos, unde doritorii se pot plimba. În 2009, aici a fost finalizat domeniul schiabil "Snowpark" Ciumani, întins pe patru hectare, lângă un sat de vacanţă. Proprietarul acestuia şi-a dorit, însă, extinderea sezonului turistic pe durata întregului an şi aşa a apărut "Naturapark" Ciumani.

Turiştii care ajung în zonă mai au posibilitatea să viziteze staţiunea Lacu Roşu, aflată la 36 de kilometri distanţă (pe DN 12C), staţiunea şi Salina Praid, situate la o depărtare de 45 de kilometri, prin Pasul Bucin (DN 13B), sau pot ajunge, pe acelaşi drum, în staţiunea Sovata, la 55 de kilometri depărtare de Ciumani.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici