Minorii neînsoţiţi pe teritoriul Italiei vor fi repatriaţi

Autorităţile italiene vor informa partea română despre prezenţa pe teritoriul Italiei a minorilor neînsoţiţi şi se obligă să asigure acestora protecţie specială, până la momentul repatrierii, conform unui acord interguvernamental încheiat, în iunie, de cele două ţări şi aprobat, miercuri, de Guvern.

13 afișări
Imaginea articolului Minorii neînsoţiţi pe teritoriul Italiei vor fi repatriaţi

Minorii neînsoţiţi pe teritoriul Italiei vor fi repatriaţi, după anunţarea părţii române

La rândul lor, autorităţile române, prin intermediul misiunilor diplomatice şi oficiilor consulare, sunt obligate să efectueze demersurile necesare pe lângă autorităţile străine în vederea obţinerii unei măsuri de protecţie adecvate până la momentul repatrierii minorului.

Minorului neînsoţit îi sunt garantate drepturile privind şederea temporară, asistenţa sanitară şi orientarea şcolară, conform documentului.

Acordul este valabil pentru o perioadă de trei ani şi va fi reînnoit pentru perioade de câte un an, dacă în termen de trei luni înainte de expirarea fiecărei perioade de valabilitate nu este denunţat de niciuna dintre părţi.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici