Mioara Roman ar putea fi evacuată din vila din Primăverii

Curtea de Apel Bucureşti urmează să decidă competenţa instanţei care va judeca evacuarea fostei soţii a lui Petre Român, Mioara Roman, dintr-un imobil din cartierul Primăverii, solicitată de Regia Autonomă Administraţia Patrimoniului şi Protocolului de Stat (RA-APPS).

79 afișări
Imaginea articolului Mioara Roman ar putea fi evacuată din vila din Primăverii

Mioara Roman ar putea fi evacuată din vila din Primăverii (Imagine: Liviu Adascalitei/Mediafax Foto)

RA-APPS a notificat-o pe Mioara Roman cu privire la neplata chiriei care ar fi ajuns la suma de 183.001,40 de euro, plus penalităţile de 164.336,13 lei, ulterior conflictul ajungând în instanţă.

Tribunalul Capitalei a decis, în urmă cu două zile, că nu este competent a soluţiona acest litigiu, după ce o hotărâre similară fusese dată de Judecătoria sectorului 1 Bucureşti.

Astfel, excepţia de conflict negativ de competenţă a revenit spre judecare Curţii de Apel Bucureşti.

Petre Român, când era prim-ministru, a primit o locuinţă de la ICRAL. Ulterior, locuinţa a fost trecută în administrarea RA-APPS, în casă rămânând soţia fostului premier, Mioara Roman. Cei doi au divorţat în urmă cu câţiva ani.

Mioara Roman declara recent că litigiul privind locuinţa ar fi "o răzbunare politică veche, cu bătaie lungă, la adresa lui Petre Roman", pentru că această casă a fost primită nu de la RAPPS, ci de la ICRAL, fiind apoi transferată la regie "doar pentru ca pedeseriştii să-l poată acuza pe Petre, în 1996, că ocupă ilegal o locuinţă de protocol".

"Nu e o casă naţionalizată, ci una construită de comunişti, în 1963", mai spunea Mioara Roman.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici