Mircea Băsescu şi Marian Căpăţână solicită revocarea arestului la domiciliu

Mircea Băsescu şi Marian Căpăţână au solicitat, vineri, Tribunalului Constanţa revocarea arestului la domiciliu, Băsescu spunându-le magistraţilor că dreptatea se face în sala de judecată, nu la televizor, instanţa amânând pronunţarea în cazul cererilor pentru 27 februarie.

208 afișări
Imaginea articolului Mircea Băsescu şi Marian Căpăţână solicită revocarea arestului la domiciliu

Mircea Băsescu (Imagine: Liviu Adascalitei/Mediafax Foto)

Tribunalul Constanţa a luat discuţie, vineri, legalitatea şi temeinicia arestului la domiciliu în cazul lui Mircea Băsescu şi al lui Marian Căpăţână, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Avocatul lui Mircea Băsescu, Nelu Taşcă, a cerut revocarea arestului la domiciliu pentru clientul său.

“Am solicitat revocarea măsurii pentru că nu mai subzistă temeiniciile avute în vedere la luarea acestei măsuri”, a declarat avocatul, precizând că pericolul public invocat de procurorul DNA în cazul lui Mircea Băsescu nu există.

Mircea Băsescu a spus, în faţa magistraţilor, că dreptatea trebuie să se facă în sala de judecată, nu la televizor.

“E cazul să terminăm cu pericolul public. Mă duc la serviciu, mă întâlnesc cu oamenii, mă salută. Să facem dreptate în sala de judecată, nu la televizor”, a spus Mircea Băsescu.

Şi Marian Căpăţână a solicitat revocarea arestului la domiciliu.

Procurorul DNA a cerut instanţei respingerea cererilor de revocare în cele două cazuri.

Instanţa a amânat pronunţarea pentru 27 februarie.

Mircea Băsescu este judecat, alături de Marian Căpăţână, într-un dosar privind mita pe care ar fi primit-o de la familia lui Bercea Mondial. Cei doi au fost arestaţi preventiv după ce familia lui Bercea Mondial a făcut publice înregistrări făcute pe ascuns de fiul acestuia, ce ar proba traficul de influenţă de care este acuzat fratele preşedintelui.

În 26 noiembrie 2014, Curtea de Apel Constanţa a decis ca Mircea Băsescu, care se afla în arest preventiv din 20 iunie 2014, să fie judecat în arest la domiciliu, aceeaşi decizie fiind luată şi în cazul lui Marian Căpăţână.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici