Mită electorală la Constanţa: Doi bărbaţi au fost arestaţi după ce au oferit sume de bani pentru votarea unui candidat

Doi bărbaţi reţinuţi pentru că ar fi oferit sume cuprinse între 200 şi 400 de lei mai multor persoane din localitatea Mihail Kogălniceanu pentru a le determina să voteze în favoarea unui candidat la alegerile locale au fost arestaţi preventiv, vineri seară, de magistraţii Judecătoriei Constanţa.

278 afișări
Imaginea articolului Mită electorală la Constanţa: Doi bărbaţi au fost arestaţi după ce au oferit sume de bani pentru votarea unui candidat

Mită electorală la Constanţa: Doi bărbaţi au fost arestaţi după ce au oferit sume de bani pentru votarea unui candidat (Imagine: Cristi Cimpoes/Arhiva Mediafax Foto)

Cei doi au fost prezentaţi, vineri seară, Judecătoriei Constanţa, magistraţii emiţând pe numele acestora mandate de arestare preventivă, de câte 20 de zile. De asemenea, pentru cel de-al treilea bărbat a fost emis mandat de arestare preventivă în lipsă, acesta fiind dat în urmărire naţională.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa, poliţiştii Secţiei 2 Rurale Mihail Kogălniceanu s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că în perioada 31 mai - 02 iunie, mai multe persoane implicate în procesul electoral din comuna Mihail Kogălniceanu au oferit bani alegătorilor, cu scopul de a-i determina să voteze în favoarea unui candidat la alegerile locale din 10 iunie.

În urma cercetărilor, poliţiştii au stabilit că trei bărbaţi, cu vârste cuprinse între 26 şi 45 ani, au oferit între 200 şi 400 de lei unui număr de şapte persoane din comuna Mihail Kogălniceanu, în scop electoral.

Doi dintre suspecţi au fost reţinuţi şi duşi în arestul IPJ Constanţa, fiind acuzaţi de promisiune, oferire sau dare de bani, bunuri ori alte foloase, în timpul campaniei electorale, precum şi în scopul determinării alegătorului să voteze sau să nu voteze o anumită listă de candidaţi ori un anumit candidat pentru funcţia de primar, consilier sau preşedinte al consiliului judeţean.

"Activitatea poliţiştilor din Mihail Kogălniceanu este până în prezent una singulară la nivel naţional pe perioada derulării procesului electoral din anul 2012", au declarat reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici