Miting anti-Băsescu în Capitală: Aproximativ 300 de pensionari militari au scandat "Jos Băsescu!" şi "Veniţi la vot!"

Aproximativ 300 de persoane, în majoritate membri ai Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate, în Rezervă şi în Retragere (SCMD), au participat, în Piaţa Victoriei din Capitală, la un miting anti-Băsescu, în care au îndemnat populaţia să vină la referendumul privind demiterea şefului statului.

1151 afișări
Imaginea articolului Miting anti-Băsescu în Capitală: Aproximativ 300 de pensionari militari au scandat "Jos Băsescu!" şi "Veniţi la vot!"

Aproximativ 300 de pensionari militari participă la un miting anti-Băsescu în Capitală (Imagine: Arhiva MediafaxFoto)

Pensionarii militari au venit cu fluiere, steaguri şi pancarte cu mesaje printre care "Să mă trântiţi bine!", "Te aşteaptă nava Rahova" şi "Te-ai crezut pe vapor, ţi-ai bătut joc de popor".

Participanţii la miting, îndemnaţi de cei cu portavoce, au scandat "Jos Băsescu!" şi "Veniţi la vot!".

O parte a pensionarilor militari au avut pancarte prin care arată că sunt de la filiale ale SCMD din Giurgiu, Brăila, Focşani, Botoşani şi Constanţa.

Organizatorii anunţaseră că mizează pe participarea a 12.000 de persoane.

SCMD a hotărât să organizeze mitingul de sâmbătă în 9 iulie, la trei zile după ce Parlamentul l-a suspendat pe Traian Băsescu.

Prahova: Circa 70 de persoane, la o acţiune de susţinere a demersului USL de demitere a lui Băsescu

Potrivit şefului Filialei Prahova a Sindicatului Cadrelor Militare în Retragere şi Rezervă, Cornel Dinescu, nu a fost vorba despre o acţiune de protest, ci de o manifestare ce are ca scop "coalizarea" societăţii civile şi a tuturor celor care doresc demiterea preşedintelui suspendat Traian Băsescu.

Acţiunea a fost autorizată de Primăria Ploieşti şi s-a desfăşurat între orele 9.00 şi 10.00, însă la ora 9.30 cei mai mulţi dintre manifestanţi plecaseră din parcul din faţa Palatului Administrativ din Ploieşti, unde a avut loc manifestarea.

Participanţii la această acţiune au purtat pancarte pe care scria: "Jos Băsescu! Jos! Eşti un mincinos!", "Băsescu şi hoţii lui / Assasinii neamului", "Băsescu nu uita / România nu te vrea", "Ponta tu să fii onest / Fără şist şi fără şest" şi au scandat lozinci precum: "Băsescu nu uita / Nava ta e Rahova", "Hoţul strigă hoţii!", "Băsescu, afară / Victoria finală', "Nu vrem bani, nu vrem mâncare / Vrem Băsescu la închisoare".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici