Miting de protest la sediul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie din Bucureşti

Grefierii orgnizează luni un miting de protest la sediul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie din Bucureşti. Mişcarea de protest a fost iniţiată de Sindicatul Naţional al Grefei Judiciare Dicasterial afiliat la Blocul Naţional Sindical.

735 afișări
Imaginea articolului Miting de protest la sediul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie din Bucureşti

Miting de protest la sediul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie din Bucureşti

Grefierii protestează faţă de „neplata integrală a salariilor şi a altor drepturi de natură salarială, precum şi faţă de lipsa resurselor materiale necesare funcţionării, în condiţii normale, a activităţii instanţelor judecătoreşti”.

„Plata integrală a salariilor înaintea oricăror obligaţii băneşti ale angajatorilor; achitarea integrală a salariilor recunoscute prin hotărâri judecătoreşti definitive şi acordate prin actele administrative emise în anul 2023, aferente lunii noiembrie 2023, astfel cum procedează Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie pentru aparatul propriu; prevederea şi asigurarea în bugetul pentru anul 2024 a sumelor necesare pentru: achitarea integrală, în continuare, a salariilor recunoscute prin hotărâri judecătoreşti definitive şi acordate prin actele administrative emise în anul 2023 şi achitarea drepturilor salariale restante aferente lunilor aprilie-octombrie 2023, inclusiv, astfel cum au fost recunoscute prin hotărâri judecătoreşti definitive şi acordate prin administrative emise în anul 2023”, transmit sindicaliştii de la SNGJ Dicasterial.

Sindicaliştii mai solicită „asigurarea resurselor materiale necesare funcţionării în condiţii normale a instanţelor judecătoreşti, dar şi negocieri pentru încheierea contractului colectiv de muncă”.

„Emiterea unui îndrumar către ordonatorii secundari şi terţiari de credite pentru uniformizarea modului de eliberare a adeverinţelor necesare în vederea stabilirii dreptului la pensie al personalului auxiliar de specialitate;
6. emiterea unui îndrumar către ordonatorii secundari de credite (curţile de apel) pentru uniformizarea, la nivel naţional, a salariilor de bază/indemnizaţiilor brute lunare prin respectarea prevederilor Deciziei Curţii Constituţionale a României nr. 794/2016;iniţierea negocierii colective în vederea încheierii contractului colectiv de muncă la nivel de sector de negociere colectivă – Justiţie, pentru personalul auxiliar de specialitate, conex şi contractual din cadrul instanţelor judecătoreşti”, mai scrie în documentul Sindicatului Naţional al Grefei Judiciare DICASTERIAL.

Protestul va începe la ora 12.00, la sediul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie din Bucureşti.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
miting,
grefieri,
iccj

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici