MMDD avertizează asupra cotelor pe râurile mici din bazinul Bârlad

Ministerul Mediului şi Dezvoltării Durabile (MMDD) avertizează că, joi, sunt posibile scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie şi creşteri de niveluri cu depăşiri ale cotelor de inundaţie pe râurile mici din bazinul hidrografic Bârlad şi pe afluenţi ai Prutului.

1 afișare
Imaginea articolului MMDD avertizează asupra cotelor pe râurile mici din bazinul Bârlad

MMDD avertizează asupra cotelor pe râurile mici din bazinul Bârlad

Joi, din cauza precipitaţiilor înregistrate şi a celor prognozate, sunt posibile scurgeri importante pe versanti, torenţi, pâraie şi creşteri de niveluri cu depăşiri ale cotelor de inundaţii pe râurile mici din bazinul hidrografic Bârlad şi pe unii afluenţi ai Prutului inferior şi ale cotelor de atenţie pe unii afluenţi ai Timişului, Mureşului inferior, Jiului superior, Trotuş, Putna, Râmnicu Sărat şi pe cursul inferior al Bârladului, din judeţele Hunedoara, Alba, Bacău, Vrancea, Vaslui, Galaţi.

Precipitaţiile căzute în ultimele 24 de ore au determinat creşteri însemnate de niveluri şi debite, cu depăşiri ale cotelor de pericol, în bazinul Bârladului, dar şi pe unii afluenţi ai Oltului mijlociu şi inferior.

Au căzut ploi, mai ales averse însoţite de descărcări electrice şi intensificări ale vântului local în Muntenia şi Dobrogea şi pe arii extinse în celelalte regiuni.

În zona localităţii Ploieşti s-a semnalat vijelie. Ploile au avut şi caracter torenţial, iar cantităţile de apă înregistrate, joi, la ora 3.00 au fost de pana la 17 litri l/mp în Moldova, 38 litri/mp în Transilvania, 36 litri/mp în Maramureş, 33 l/mp în Oltenia, 29 l/mp în Banat, 25 l/mp în Muntenia, 17 l/mp în Crişana şi 15 l/mp în Dobrogea. Izolat a căzut grindina în judeţele Vaslui, Galaţi, Bacău şi Argeş, precum şi în zona montană (Postavaru). În zona de munte, trecător precipitaţiile au fost şi sub formă de ninsoare (Vlădeasa 1800,Vf. Tarcu şi Omu). Temperaturile maxime au fost cuprinse între 8 grade la Siria şi 32 de grade la Olteniţa, iar joi, la ora 6.00, se înregistrau valori de temperatură cuprinse între 6 grade la Dumbraviţa de Codru şi 19 grade la Sulina, Iasi şi Botoşani.

MMDD precizează că nivelurile vor fi în scădere pe Tutova, Berheci, Zeletin şi pe Bârlad în secţiunea Tecuci, însă se vor menţine peste cotele de atenţie.

În următoarele 24 de ore, în ţară cerul va fi mai mult noros în nordul şi nord-estul ţării, precum şi în zona de munte, unde pe arii extinse va ploua, îndeosebi ziua. În restul teritoriului, înnorările vor fi temporare, iar ploile se vor semnala izolat. La munte, izolat, cantităţile de apăa vor depăşi 20-25 l/mp, iar la altitudini de peste 2.000 de metri vor fi condiţii de lapoviţă şi ninsoare. Vântul va sufla moderat, cu intensificări la munte. Temperaturile maxime, în scădere în regiunile estice şi sud-estice, vor fi cuprinse, în general, între 15 şsi 23 de grade. Temperaturile minime se vor situa între 4 şi 14 grade, uşor mai coborate în depresiunile intramontane.

În Bucureşti vremea se va răci. Cerul va fi temporar noros, iar vântul va sufla moderat. Temperatura maximă va fi de 20 -22 de grade, iar cea minimă va fi de 7 - 9 grade.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici