Morar: Nu am vorbit niciodată despre o rocadă cu Kovesi. Nu mi-am dorit şefia PICCJ

Daniel Morar, prim-adjunct al procurorului general al României, a declarat joi seară că nu a vorbit niciodată despre o rocadă cu Laura Codruţa Kovesi la şefia Ministerului Public şi a DNA, precizând că el nu şi-a dorit niciodată să conducă Parchetul General.

300 afișări
Imaginea articolului Morar: Nu am vorbit niciodată despre o rocadă cu Kovesi. Nu mi-am dorit şefia PICCJ

Daniel Morar, Codruţa Kovesi (Imagine: Razvan Chirita/ Arhiva Mediafax Foto)

"Nu am vorbit niciodată despre o rocadă Kovesi-Morar", a spus, la Digi 24, Morar, care a ţinut să sublinieze că acest subiect a fost discutat în spaţiul public, însă el personal nu a făcut niciodată referire la respectiva ipotetică "rocadă".

Daniel Morar a mai spus, referitor la plecarea Codruţei Kovesi la Bruxelles, ca Înalt reprezentant la Misiunea României pe probleme privind reforma justiţiei, că i se pare "cât se poate de onorabil" ca fosta şefă a Ministerului Public să se ducă în acest post.

În acelaşi context, Morar a precizat că şi el a avut, în 2008, o ocazie similară, însă a preferat să rămână în ţară, pentru a-şi continua activitatea la conducerea Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA). "S-a creat un post, în 2008, la Amabasada României la Bruxelles. (...) Am preferat să nu plec", a afirmat prim-adjunctul procurorului general al României.

Referitor la selecţia noilor şefi ai Ministerului Public şi DNA, Daniel Morar a spus că nu şi-a dorit şefia Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PICCJ), precizând că delegarea lui ca prim-adjunct al procurorului general va înceta în 2 aprilie.

"Am crezut că nu am nicio şansă în această competiţie", a adăugat Morar.

Tot în privinţa şefiei PICCJ şi DNA, Daniel Morar a spus că miza este, în prezent, mai mare decât în 2005, explicând că asta s-ar datora, în principal, mediatizării activităţii celor două instituţii, care a crescut considerabil în ultimii ani.

La 1 octombrie 2012, şefa de atunci a Ministerului Public, Codruţa Kovesi, l-a delegat pe Daniel Morar, aflat la conducerea DNA, în funcţia de prim-adjunct al procurorului general, pentru şase luni.

Kovesi a spus că a luat această decizie întrucât Morar are cea mai mare vechime la conducerea unei instituţii, colaborează cu instituţiile europene, participând la evaluările în cadrul MCV, are experienţa necesară pentru a asigura măsurile de continuitate şi stabilitate în ce priveşte activitatea Ministerului Public.

În 2 octombrie, Daniel Morar a declarat, pentru MEDIAFAX, că nu-şi permite să participe la o farsă, referindu-se la procedura de selecţie a ministrului Justiţiei pentru funcţiile de procuror general şi procuror şef al DNA.

El a subliniat încă de atunci că nu îşi va depune candidatura pentru funcţia de procuror general al Românei, sugerând că procedura nu este una transparentă, în care fiecare candidat să aibă şanse egale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici