Mormântul fostului rege al romilor Ilie Stănescu, profanat din nou

Mormântul fostului rege internatonal al romilor Ilie Badea Stănescu, aflat într-un cimitir din oraşul argeşean Costeşti, a fost profanat, marţi, pentru a doua oară în mai puţin de o lună, poliţiştii stabilind în urma verificărilor că din mormânt nu lipseşte nimic.

109 afișări
Imaginea articolului Mormântul fostului rege al romilor Ilie Stănescu, profanat din nou

Mormântul fostului rege al romilor Ilie Stănescu, profanat din nou (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Judeţean de Poliţie Argeş, oamenii legii au fost sesizaţi de preotul din parohia Zorile, unde se află cimitirul, care a observat capacul criptei dat la o parte.

Anchetatorii au stabilit la faţa locului că placa de marmură care acoperă cripta era deplasată şi o scândură a sicriului a fost smulsă, din mormânt nefiind însă furat niciun obiect.

În 20 octombrie, mormântul fostului rege internatonal al romilor, Ilie Badea Stănescu, a fost profanat, poliţiştii din oraşul argeşean Costeşti stabilind şi la vremea respectivă că nu a fost furat nimic din incintă. La momentul respectiv, a fost întocmit dosar penal pentru profanare de morminte, iar autorii nu au fost identificaţi până la ora actuală.

Autoproclamatul rege internaţional al romilor, Ilie Badea Stănescu, cunoscut sub numele de "Tortica", a murit în 24 decembrie 2007 şi a fost înmormântat în Cimitirul "Zorile" din oraşul Costeşti. În 27 decembrie 2007, în ziua ceremonialului funerar, Dănuţ Dan Stănescu, fiul defunctului, a fost proclamat noul rege al romilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici