Mormântul fostului rege al romilor Ilie Stănescu a fost profanat

Mormântul autoproclamatului "rege internaţional al tuturor rromilor creştini de pretutindeni", Ilie Badea Stănescu, a fost profanat, poliţiştii fiind sesizaţi în acest caz de către îngrijitoarea cimitirului din localitatea argeşeană Costeşti, care a observat capacul criptei dat la o parte.

166 afișări
Imaginea articolului Mormântul fostului rege al romilor Ilie Stănescu a fost profanat

Înmormântarea regelui romilior Ilie Bada Stănescu, la Costeşti, 27 decembrie 2007 (Imagine: Ştefan Bîrlodeanu/Mediafax Foto)

Poliţiştii spun că în apropierea mormântului, aflat în cimitirul "Zorilor" din Costeşti, au fost descoperiţi bani care ar putea proveni din cripta în care este înmormântat Ilie Badea Stănescu.

Potrivit şefului Poliţiei Costeşti, comisar-şef Ion Iacobescu, poliţiştii au declanşat cercetări pentru a identifica persoana care a pătruns în criptă şi pentru a stabili dacă au fost sustrase bunuri de valoare.

"Din primele noastre cercetări s-a stabilit că acel capac al criptei a fost dat la o parte, iar sicriul este foarte aproape de nivelul criptei. Încercam să stabilim la faţa locului dacă defunctul a fost înmormântat cu bunuri de valoare şi vom discuta cu familia pentru a stabili dacă lipseşte ceva", a declarat şeful Poliţiei Costeşti.

Ilie Badea Stănescu, cunoscut sub numele de "Tortică" şi autoproclamat, în anul 2003, ca "rege internaţional al tuturor rromilor creştini de pretutindeni", a murit în 24 decembrie 2007, în urma unui infarct, iar în ziua în care a fost înmormântat fiul său a fost proclamat noul rege internaţional al romilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici