Motivul pentru care Ciucă cere ca proiectul de achiziţie de avioane F-16 să fie trimis Parlamentului de urgenţă

Nicolae Ciucă a solicitat premierului Ludovic Orban, joi, în şedinţa de Guvern, introducerea pe ordinea de zi a proiectului de achiziţie de avioane F-16, în cadrul Programului Avion Multirol. Ministrul Apărării acesta a cerut transmiterea proiectului de lege către Parlament, în procedură de urgenţă.

2323 afișări
Imaginea articolului Motivul pentru care Ciucă cere ca proiectul de achiziţie de avioane F-16 să fie trimis Parlamentului de urgenţă

Foto: Pixabay

"Domnule prim-ministru vă rugăm să fiţi de acord cu introducerea pe ordinea de zi suplimentară a Guvernului a proiectului de lege pentru dezvoltarea capabilităţii operaţioanle aeriene cuprinsă în perioada de tranziţie iniţială a concepţiei de realizarea graduală a capabilităţii de apărarare aeriană în cadrul Programului Avion Multirol al forţelor aeriene. Are avizul consiliului legislativ şi de asemenea vă rog să fiţi de acord să fie transmis proiectul de lege către Paralment pentru adoptare prin procedură de urgenţă în conformitate cu prevederiel articolului 76, alineatul 3 din Consituţia României. Solicităm aceasta deoarece am comunicat cu partea protugheză de unde se achiziţionează avioanele şi deja a fost o amânare de două ori a termenelor de contract. În contract sunt de asemnea parte Statele Unite ale Americii pentru că prin aceştia se desfăşoară proiectul", a afirmat ministrul Apărării Nicolae Ciucă, joi, în debutul şedinţei de Guvern.

Premierul Orban i-a răspuns ministrului Apărării: „E vorba de proiectul avizat de CSAT, e vorba de F16 (...) Vom solicita după adoptare Parlamentului să adopte proiectul în procedură de urgenţă”.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat că la şedinţa CSAT de miercuri a fost avizată cumpărarea a încă cinci avioane F-16, fiind vorba despre o achiziţie de peste 100 milioane de euro.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
f16,
parlament,
guvern

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici