MSP: Nouă decese cauzate de caniculă de la începutul săptămânii

În intervalul 16-20 iulie, s-au înregistrat nouă decese, ultimele două fiind confirmate vineri, potrivit datelor centralizate la Ministerul Sănătăţii Publice.

2 afișări
Imaginea articolului MSP: Nouă decese cauzate de caniculă de la începutul săptămânii

MSP: Nouă decese cauzate de caniculă de la începutul săptămânii

Temperaturile ridicate din ultimele zile au provocat decesul unui număr total de şapte persoane, a anunţat, vineri, ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, acesta apreciind totuşi că populaţia a înţeles importanţa măsurilor de protecţie împotriva caniculei.

Alte două au fost confirmate mai târziu, unul în judeţul Suceava, iar altul la Caraş-Severin.

Ministrul a recomandat persoanelor care vor ieşi în acest week-end în parc, la pădure sau la mare să recurgă în continuare la măsuri de protecţie împotriva caniculei şi insolaţiei.

Numărul cetăţenilor aflaţi în evidenţa serviciilor de asistenţă a crescut de la 37.474 la 101.109 persoane, dintre care 19.381 (faţă de doar 8.537 persoane în urmă cu două zile) beneficiază, pe timp de caniculă, de servicii medicale, igienă personală şi a locuinţei, plata facturilor, aprovizionare cu produse alimentare şi apă minerală.

Camerele de gardă şi unităţile de primiri urgenţă ale Ministerului Sănătăţii au înregistrat, joi, un număr de 1.122 de cazuri urgente şi 1.044 de solicitări ale serviciilor de ambulanţă.

"Nu există unităţi sanitare fără stocuri de medicamente necesare, dar în majoritatea cazurilor judeţele solicită ambulanţe suplimentare ca urmare a apelurilor tot mai numeroase la serviciile de ambulanţă", a spus Nicolăescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici