Mugur Isărescu a primit titlul de Doctor Honoris Causa al Universităţii "Lucian Blaga" din Sibiu

Guvernatorul Băncii Naţionale, Mugur Isărescu, a primit, vineri, titlul de Doctor Honoris Causa al Universităţii "Lucian Blaga" din Sibiu (ULBS), în cadrul unei ceremonii la care a asistat şi ministrul Educaţiei, Remus Pricopie.

223 afișări
Imaginea articolului Mugur Isărescu a primit titlul de Doctor Honoris Causa al Universităţii "Lucian Blaga" din Sibiu

Mugur Isărescu a primit titlul de Doctor Honoris Causa al Universităţii "Lucian Blaga" din Sibiu (Imagine: Ovidiu Dumitru Matiu/Mediafax Foto)

În textul citit înaintea înmânării distincţiei, reprezentanţii Universităţii "Lucian Blaga" au vorbit despre Mugur Isărescu ca "personalitate marcantă a vieţii academice, economice şi financiare, un adevărat om de ştiinţă, personalitate care, prin competenţa ştiinţifică şi prestigiul naţional şi internaţional de care se bucură, reprezintă un model pentru comunitatea noastră academică".

"Acordarea titlului de Doctor Honoris Causa şi primirea sa în rândul membrilor de onoare ai corpului academic al Universităţii «Lucian Blaga» reprezintă gestul de recunoaştere a valorii incontestabile a domnului Mugur Isărescu, dobândită într-o viaţă dedicată studiului ştiinţelor economice şi aplicării cunoştinţelor din domeniu în folosul societăţii", se arată în Laudatio.

Potrivit sursei citate, acordarea titlului a avut ca argumente activitatea şi opera ştiinţifică ale lui Isărescu, pe parcursul a patru decenii în cercetare şi la catedră în domeniul învăţământului economic şi financiar, dar şi contribuţia sa în atragerea universităţii în programele educaţionale patronate de Banca Naţională a României.

Distrincţia i-a fost înmânată guvernatorului BNR de către preşedintele Senatului ULBS, fostul rector Constantin Oprean.

După primirea titlului, Mugur Isărescu şi-a exprimat mulţumirea de a fi primit în rândul unei comunităţi academice "cu nume atât de celebru - Lucian Blaga".

"Mă simt extrem de onorat să mă aflu în faţa dumneavoastră, un grup de profesori care aţi clădit şi reclădit această instituţie de învăţământ superior. Şi, ca să vorbesc în păsăreasca noastră specifică, aţi făcut-o într-o manieră sustenabilă", a declarat Mugur Isărescu.

La ceremonie au asistat aproximativ 150 de persoane, în principal studenţi şi profesori ai Facultăţii de Ştiinţe Economice din Sibiu, dar şi ministrul Educaţiei, Remus Pricopie.

Mugur Isărescu şi Remus Pricopie au participat, vineri, la Sibiu, la cea de-a XX-a ediţie a International Economic Conference, a cărei temă principală a fost "Post-crisis Economy - Challenges and Opportunities", lucrările înscrise tratând subiecte din domeniul economiei, al integrării europene, marketing-ului şi management-ului, finanţelor şi contabilităţii, precum şi al informaticii economice.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici