Mugur Isărescu, decorat cu cea mai înaltă distincţie a statului român

Preşedintele Traian Băsescu i-a acordat lui Mugur Isărescu Ordinul Naţional "Steaua României" în grad de Colan, guvernatorul BNR fiind cel de-al treilea român decorat cu cea mai înaltă distincţie a statului, după George Emil Palade şi Patriarhul Teoctist.

691 afișări
Imaginea articolului Mugur Isărescu, decorat cu cea mai înaltă distincţie a statului român

Mugur Isărescu, decorat cu cea mai înaltă distincţie a statului român (Imagine: Adriana Neagoe/Mediafax Foto)

Guvernatorului BNR, Mugur Isărescu, i-a fost conferit Ordinul Naţional "Steaua României" în grad de Colan, "având în vedere propunerea primului-ministru, în semn de înaltă apreciere pentru rezultatele de excepţie obţinute în activitatea de cercetare şi promovare, la nivel academic, a fenomenelor economice, pentru efortul deosebit pe care l-a depus în calitate de guvernator al Băncii Naţionale a României în vederea elaborării şi implementării cu succes a politicilor monetar-bancare prin care s-a asigurat stabilitatea financiară a României".

Preşedintele Traian Băsescu i-a decorat, de asemenea, în cadrul unei ceremonii organizate la Palatul Cotroceni, pe ceilalţi membri Consiliului de Administraţie (CA) al BNR din perioada 2004 - 2009.

Şeful statului a acordat Ordinul Naţional "Steaua României" în grad de Mare Ofiţer, la propunerea guvernatorului BNR, cu ocazia împlinirii a 130 de ani de la înfiinţarea Băncii Naţionale şi pentru rezultate excepţionale obţinute în elaborarea şi implementarea politicilor monetar-bancare care au asigurat stabilitatea financiară a României lui Silviu Cerna.

Din aceleaşi considerente, Ordinul Naţional "Steaua României" în grad de Comandor i-a fost conferit lui Virgiliu Jorj Stoenescu, iar Ordinul Naţional "Steaua României" în grad de Ofiţer lui Florin Georgescu.

De asemenea, au fost decoraţi cu Ordinul Naţional "Steaua României" în grad de Cavaler Eugen Dijmărescu, Maria Ene, Agnes Nagy, Napoleon Pop şi Cristian Popa.

Totodată, Ordinul Naţional "Steaua României" în grad de Mare Ofiţer i-a fost conferit lui Lucian Croitoru, consilier al guvernatorului BNR.

De asemenea, lui Valentin Lazea, economist şef al Băncii Naţionale a României, i-a fost acordat Ordinul Naţional "Steaua României" în grad de Cavaler.

George Emil Palade, laureat al Premiului Nobel pentru medicină, a fost primul român decorat în timpul vieţii cu cea mai înaltă distincţie a statului român, Ordinul Naţional "Steaua României" în grad de Colan.

Primul cetăţean român decorat cu Ordinul Naţional "Steaua României" în grad de Colan a fost Patriarhul Teoctist, însă distincţia i-a fost conferită acestuia post-mortem. Ambele distincţii au fost acordate în 2007. Până atunci, această distincţie a mai fost conferită şefilor de stat străini.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici