Muncitor mort într-o explozie la un rezervor de combustibil de la depozitul Electrica din Piteşti

Un muncitor care lucra la dezafectarea unui rezervor de combustibil din curtea depozitului Electrica din Piteşti a murit, luni, în urma unei explozii produse în timp ce bărbatul tăia şi demonta rezervorul.

247 afișări
Imaginea articolului Muncitor mort într-o explozie la un rezervor de combustibil de la depozitul Electrica din Piteşti

Muncitor mort într-o explozie la un rezervor de combustibil de la depozitul Electrica din Piteşti (Imagine: Octav Ganea/Publimedia)

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Judeţean de Poliţie Argeş, deflagraţia, extrem de puternică, nu a fost urmată de incendiu.

În urma exploziei, bărbatul a fost aruncat la o distanţă de câteva zeci de metri, în curtea depozitului CET Piteşti, aflat în vecinătatea depozitului Electrica, bucăţi din trupul acestuia fiind practic sfâşiate de suflul deflagraţiei.

"Muncitorul executa lucrări de dezfectare a rezervorului. Probabil că a tăiat cu flexul rezervorul", a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Argeş, comisar şef Dănuţ Dinu.

Muncitorul care a murit în urma deflagraţiei avea 42 de ani.

"Bărbatul era din judeţul Vâlcea, nu avea carte de muncă, deci nu era angajat cu forme legale de muncă. De asemenea, la locul tragediei nu a fost găsit echipament de protecţie. Cercetările continuă, urmând să se stabilească răspunderile în acest caz, dosarul fiind în cercetarea poliţiştilor", a declarat inspectorul şef al ITM Argeş, Ciprian Berevoianu.

Primele date ale anchetei mai arată că partea tehnică a activităţii Electrica Piteşti a fost externalizată, fiind preluată de o firmă de profil din Piteşti, care ulterior a contractat o societate comercială din Vâlcea care să dezafecteze rezervoarele de combustibil aflate în curtea unităţii.

În acest caz Poliţia a deschis dosar penal pentru ucidere din culpă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici