Muntean: Soţia premierului a stat doi ani în concediu pentru prima fetiţă şi un an la al doilea copil

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Ioana Muntean, a precizat, duminică, pentru MEDIAFAX că soţia premierului Emil Boc a beneficiat de concediu pentru creşterea copilului pe o durată de doi ani doar în cazul primei fetiţe, iar în cazul celei de-a doua fetiţe a rămas acasă doar un an în concediu.

109 afișări
Imaginea articolului Muntean: Soţia premierului a stat doi ani în concediu pentru prima fetiţă şi un an la al doilea copil

Muntean: Soţia premierului a stat doi ani în concediu pentru prima fetiţă şi un an la al doilea copil (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

"Soţia premierului Emil Boc a beneficiat de concediu pentru creşterea copilului pe o durată de doi ani doar în cazul primei fetiţe. În cazul celei de-a doua fetiţe a rămas acasă doar un an în concediu de creştere a copilului", a precizat purtătorul de cuvânt.

Premierul Emil Boc a declarat, duminică, la ProTV, că soţia sa a stat doi ani în concediu de creştere a copilului, conform legislaţiei în vigoare de la acel moment, şi că a discutat cu ea despre decizia Guvernului de reducere a acestei perioade, explicându-i că atât îşi permite România în prezent.

"Soţia mea a stat doi ani, atât permitea legea în acel moment. Acum i-aş explica - am şi discutat cu ea - că România atât îşi permite în condiţiile de astăzi", a spus Boc la emisiunea "După 20 de ani", difuzată de ProTV, la o întrebare pe tema reducerii perioadei pe care se acordă indemnizaţia de creştere a copilului.

Mamele vor avea posibilitatea să opteze şi pentru un concediu de doi ani pentru creşterea copilului, dar cu o indemnizaţie maximă plafonată la 1.200 lei, a decis, miercuri, Guvernul.

Premierul Emil Boc a anunţat, la finalul şedinţei de miercuri a Guvernului, că mamele vor putea opta pentru un concediu de creştere a copilului pentru o perioadă de doi ani, dar cu o indemnizaţie cuprinsă între minimum 600 lei şi maximum 1.200 lei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici