Murgeanu: Bucureştenii vor avea căldură în această iarnă

Viceprimarul Capitalei, Răzvan Murgeanu, a declarat, marţi, în cadrul Comisiei de Dialog Social, că în iarna 2007-2008 bucureştenii nu vor suferi de frig, chiar dacă mai mult de 75 la sută din reţeaua de distribuţie a energiei termice este depăşită din punct de vedere tehnic.

3 afișări
Imaginea articolului Murgeanu: Bucureştenii vor avea căldură în această iarnă

Murgeanu: Bucureştenii vor avea căldură în această iarnă

Potrivit lui Murgeanu, din totalul celor aproximativ 4.000 de kilometri de ţevi care alcătuiesc reţeaua de distribuţie a căldurii, trei sferturi este depăşită din punct de vedere tehnic.

"Centralele Progresul şi Titan funcţionează catastrofal, iar CET Sud ţine practic jumătate din Bucureşti", a precizat Răzvan Murgeanu.

Viceprimarul general a afirmat că, în momentul în care s-a dat drumul încălzirii, magistrala de aproximativ opt sute de metri din zona de vest a Bucureştiului cuprinsă între zona Răzoare şi cartierul Militari a cedat, alimentarea cu energie termică fiind făcută din altă parte, cu ajutorul echipelor de intervenţie.

În legătură cu disponibilizările anunţate de către directorul general al RADET, Virgil Ramba, Murgeanu a spus că nimeni din această regie nu va pleca în acest an.

"Nimeni nu va pleca din RADET în acest an. Ar fi o crimă pentru oraşul acesta, deoarece nu avem echipe de intervenţie", a declarat viceprimarul general al Capitalei.

Autorităţile municipale au anunţat o subvenţie pentru locuitorii Capitalei de patru sute de milioane de lei pentru căldură, din cauza existenţei în continuare a pierderilor de sistem.

RADET furnizează căldură şi apă caldă în peste 600.000 de apartamente din Capitală, având contracte cu peste 8.000 de asociaţii de locatari.

Începând din luna noiembrie, bucureştenii vor plăti facturi majorate cu 10% pentru consumul de agent termic. Directorul RADET preciza că majorarea preţului local de referinţă al gigacaloriei - de la 107,5 lei la 119 lei - este necesară din cauza pierderilor din reţea, care au atins 22%.

Astfel, potrivit estimărilor regiei de termoficare, bucureştenii care locuiesc în apartamente cu două camere vor plăti 160 de lei pentru consumul de apă caldă şi căldură aferent lunii noiembrie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici