NAŞII TARABELOR, anchetă Ştirile Pro TV. Cum îşi împart teritoriile clanurile ce domină pieţele din România

Campania "Naşii Tarabelor" continuă seria dezvăluirilor despre marii jucători dintr-un domeniu în care evaziunea fiscală ajunge până la 2 miliarde de euro pe an.

865 afișări
Imaginea articolului NAŞII TARABELOR, anchetă Ştirile Pro TV. Cum îşi împart teritoriile clanurile ce domină pieţele din România

NAŞII TARABELOR, anchetă Ştirile Pro TV. Cum îşi împart teritoriile clanurile ce domină pieţele din România

Lupte în miezul zilei, încăierări cu pumni, picioare şi bâte. Prin această metodă îşi împart teritoriul marii importatori de legume şi fructe. Miza o reprezintă sute de milioane de euro care nu mai ajung la stat, ci în conturile unor reţele suspecte de evaziune. În timp ce grupările îşi dispută supremaţia, autorităţile se lamentează că n-au oameni suficienţi, ca să poată stăpâni fenomenul.

O bătaie ca în filmele western. Se întâmplă în cel mai mare depozit de legume şi fructe din România. Actorii provin din două grupări de afacerişti-importatori, originari din Turcia. Este una dintre metodele prin care îşi împart un teritoriu care le aduce profit de zeci şi sute de milioane de euro. De mulţi ani aceşti indivizi sunt în atenţia organelor de control din România. Şi doar atât. Ei îşi văd de afaceri nestingheriţi, îşi dispută supremaţia, deţin controlul pe piaţa legumelor şi fructelor.

Cel bătut este un turc, poreclit de autorităţi Gimy, importator şi concurent al celor care l-au atacat. Şi Gimy este în atenţia autorităţilor pentru infracţiuni economice. De altfel, la fix o zi după această altercaţie, Gimy, pe numele real Berger Cem, a fost arestat.

Fostul şef al Poliţiei Române, Pavel Abraham, este cel care îl reprezintă pe turcul Gimy în faţa anchetatorilor. Clientul său este acuzat că prin intermediul a 11 firme cu administratori turci şi macedoneni, ar fi prejudiciat statul cu 5 milioane de euro. De când a intrat în vizorul poliţiştilor, afaceristul turc nu mai este de găsit. La depozitul unde ajungeau legumele şi fructele importate prin diverse firme, a rămas doar paznicul.

Citeşte mai multe despre cum îşi împart teritoriile clanurile din pieţele româneşti pe www.stirileprotv.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici