Naşul lui Adi Minune, acuzat de spălare de bani şi complicitate la înşelăciune

Tribunalul Bucureşti judecă, miercuri noapte, propunerea procurorilor de arestare preventivă a naşului lui Adrian Simionescu, cunoscut drept Adi Minune, acesta fiind acuzat de complicitate la înşelăciune şi spălare de bani.

146 afișări
Imaginea articolului Naşul lui Adi Minune, acuzat de spălare de bani şi complicitate la înşelăciune

Naşul lui Adi Minune, acuzat de spălare de bani şi complicitate la înşelăciune (Imagine: Liviu Maftei/Mediafax Foto)

Acuzaţiile de complicitate la înşelăciune sunt legate de încheierea de către acuzat - consilier local la Primăria Ştefăneştii de Jos - a unui contract cu această primărie, potrivit unor surse judiciare.

Respectivul contract nu s-ar fi executat efectiv, dar banii aferenţi lui ar fi fost încasaţi.

În ceea ce priveşte acuzaţia de spălare de bani, consilierul local este cercetat pentru că ar fi făcut demersuri şi ar fi intervenit pentru obţinerea de credite de către pastorul Dan Burcică - acuzat şi el în cauză - , banii fiind ulterior rulaţi prin intermediul unor firme fantomă, potrivit aceloraşi surse.

Consilierul local din Ştefăneştii de Jos, judeţul Ilfov, care este şi naşul lui Adrian Simionescu, cunoscut drept Adi Minune, este învinuit într-un dosar de fraude imobiliare în cadrul căruia au fost făcute, miercuri seară, mai multe percheziţii la sediul primăriei din localitate.

Percheziţiile au avut loc atât la sediul Primăriei, cât şi la locuinţa consilierului local.

Mai multe persoane au fost audiate miercuri seară de procurori.

Acţiunea de miercuri este o continuare a unei anchete mai vechi, în care mai multe persoane, printre care şi pastorul Dan Burcică, sunt acuzate în legătură cu fraude imobiliare.

În noiembrie 2010, Burcică şi alţi opt suspecţi au fost reţinuţi.

Pastorul este acuzat că ar fi obţinut credite bancare cu ajutorul unor acte false, din care reieşea că este proprietar al unui teren valoros, dar care, de fapt, aparţinea primăriei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici