Nava "Medy", sub pavilion turcesc, s-a scufundat - VIDEO

Vasul turcesc "Medy", încărcat cu fier vechi, care începuse să ia apă după ce s-a înclinat periculos către babord, s-a scufundat, miercuri după prânz, în pofida încercărilor echipelor de intervenţie de a-l salva.

447 afișări
Imaginea articolului Nava "Medy", sub pavilion turcesc, s-a scufundat - VIDEO

Nava "Medy", sub pavilion turcesc, s-a scufundat - VIDEO

Ion Voicu, directorul Agenţiei Române de Salvare a Vieţii Omeneşti pe Mare (ARSVOM), a declarat că navele de intervenţie plecate să încerce să salveze de pe mare vasul turcesc nu au mai putut face nimic, precizând că nu putea pune în pericol vieţile membrilor echipelor de intervenţie.

Potrivit sursei citate, nava s-a scufundat în jurul orei 12.50, la o distanţă de aproximativ şase mile marine de digul de larg al portului Constanţa.

"Nu am mai reuşit să salvăm nava deşi speram să o putem face. Chiar în momentele în care încercam să facem legăturile pentru a o putea tracta, a început să ia apă puternic. Se pare că uşile erau deschise la bordul navei şi după ce s-a înclinat, a luat apă şi în două - trei ore s-a scufundat", a declarat Ion Voicu.

Acesta a precizat că la faţa locului vor rămâne două remorchere în cazul în care vor avea loc scurgeri de hidrocarburi din tancurile navei. Remorcherele vor rămâne în zonă aproximativ două-trei zile, a adăugat Voicu.

"Mai devreme sau mai târziu vor fi scurgeri de hidrocarburi. Avem suport tehnic, nave specializate. În cazul proudcerii unei poluări, vom interveni cu baraje antipoluante", a mai spus Ion Voicu.

Potrivit aceleiaşi surse, comisia de anchetă va stabili cauza scufundării navei.

Vasul "Medy", sub pavilion Turcia, de 6.000 tdw, încărcat cu 3.247 de tone de fier vechi, a plecat din portul Constanţa - Sud la scurt timp după miezul nopţii, cu destinaţia Istanbul. La câteva ore de la plecare, echipajul, format din 17 navigatori, a anunţat că nava ia apă, din motive necunoscute, şi s-a înclinat cu circa 20 de grade, fiind în pericol de scufundare.

În jurul orei 4.45, la faţa locului au ajuns un remorcher al Grup Servicii Petroliere (GSP) precum şi două ale ARSVOM, iar cei 17 membri ai echipajului au fost preluaţi la bordul navei GSP şi, în jurul orei 7.20, au fost debarcaţi, în siguranţă, în portul Constanţa.

Video www.StirileProTv.ro

Marinarii sunt în stare bună de sănătate, neavând nevoie de asistenţă medicală.

Vasul s-a înclinat la babord până la un unghi de aproximativ 40 de grade, ulterior fiind trimise în zonă mai multe nave de intervenţie care să încerce să găsească soluţii pentru salvarea navei. De asemenea, în zonă se află şi nava Cristal a ARSVOM pentru a asigura intervenţia în caz de poluare cu mijloacele şi echipamentele necesare.

Potrivit Autorităţii Navale Române, nava sub pavilion turcesc, încărcată cu fier vechi, se afla la aproximativ şase mile marine de digul de larg al portului Constanţa şi se înclinase periculos de mult către babord (n.r. - partea stângă a unei nave, în sensul de mers al acesteia), din motive deocamdată necunoscute, fiind necesară evacuarea echipajului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici