Nava şcoală pe care vor fi instruiţi viitorii maiştri militari de marină a pornit în primul marş din acest an

Nava şcoală Mircea porneşte joi în primul marş din acest an. La bord sunt 94 de elevi din anul I de la Şcoala Militară de Maiştri Militari a Forţelor Navale „Amiral Ioan Murgescu”.

278 afișări
Imaginea articolului Nava şcoală pe care vor fi instruiţi viitorii maiştri militari de marină a pornit în primul marş din acest an

Nava şcoală Mircea, cu 94 de elevi la bord, porneşte în primul marş din acest an

Potrivit Ministerului Apărării Naţionale, pe timpul marşului, sunt planificate escale în porturile Souda din Grecia, Sète din Franţa, Castellón din Spania, Napoli din Italia şi Istanbul din Turcia.

Nava şcoală va reveni la Constanţa în 17 mai, chiar în ziua în care „Mircea” marchează 83 de ani de la intrarea în serviciul Marinei Militare Române.

În perioada 12-18 aprilie, velierul va participa la Festivalul Maritim Internaţional „Escala de la Sète” din Franţa, iar în perioada 21-25 aprilie nava românească va lua parte la Festivalul Maritim Internaţional „Escala a Castelló” din Spania.

Echipajul navei-şcoală „Mircea” va sărbători Sfintele Paşti alături de cea mai numeroasă comunitate de români din Spania, cea din Castellón.

„Pe durata marşului desfăşurat în Marea Mediterană, viitorii maiştri militari de marină îşi vor completa cunoştinţele teoretice şi îşi vor însuşi noi deprinderi practice de navigaţie cu vele şi cu motor, de urcare în arboradă, de utilizare a mijloacelor de semnalizare, precum şi tehnici de asigurare a vitalitatăţii navei”, au mai arătat reprezentanţii Ministerului Apărării.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici